Miklos osallistui pelastuskoirien raunio A-kokeeseen (PERA-A) ja läpäisi hyväksytysti sen loppuarvosanalla "erittäin hyvä". Viikkoa aiemmin olimme harjoittelemassa Espoon radalla ja Miklosilta halkesi siellä antura etujalan ranteesta, kokeeseen mentiin siis tikit jalassa.

Tottelevaisuudessa istumisen ja maahanmenon pudotti "erittäin hyvään" ohjaajan pikkuruiset käsimerkit ;-) ja seisomisessa Mikko tulikin suoraan sivulle. Hypyssä taisi tassu kopsahtaa esteeseen. Eteenmenon ei pitänyt onnistua lainkaan, se oli tiedossa mutta Mikko yllätti!

Ketteryydessä Mikon esitys muistuttaa enemmän agilitynäytöstä kuin hallittua pelastuskoiran ketteryyttä... Mutta Mikko pysyi hienosti nahoissaan. Pituushypyssä takatassu(t) osui esteeseen ja perusasento vaati kaksi käskyä. Putki on ylitse muiden, nyt tikit jalassa Mikko ei tehnyt maahanmenoa lopussa innokkaasti ja vaati lisäkäskyn. Pöydät oli sijoitettu niin että tukkakoira (joka ei ole tottunut näkemään mitään) ei havainnut niistä kahta lainkaan korkeasta heinikosta. Ensimmäinen vasemmalla meni hyvin, toinen oikealla ei löytynyt - Mikko eteni luotisuoraan antamaani suuntaan mutta pöytä oli eri kohdassa - Mikko palasi itse sivulle ilman eri käskyä ja annoin uuden suunnan jolloin pöytä löytyi. Keskimmäinen pöytä oli kateissa ja Mikko tarjosi vasenta sen sijaan, kutsuin koiran luokse ja lähetin suoraan eteen pöydälle, Mikko meni hieman väärään suuntaan mutta lopulta löysi pöydän. Huidoin kuin liikenteenohjaaja!


Raunioilla
vaikein osuus oli Mikon saaminen hallintaan maalimiehen löydyttyä - se ei olisi malttanut jättää maalimiestä millään, ennen kuin maalimies oli tullut kokonaan esille piilosta.
8 koirasta kuusi sai hyväksytyn tuloksen tästä kokeesta.


Tottelevaisuus (PETO) EH:
Vapaana seuraaminen käännöksin + henkilöryhmä + häiriömelu: E
Liikkeestä istuminen ja paluu: EH
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo: EH
Liikkeestä seisominen ja luoksetulo: EH
Hyppy 0,8 m korkean esteen yli: EH
Eteenlähettäminen: T
Paikallaolo häiriönalaisena: E

Ketteryys (PEKE) EH:
Liikkuva tynnyrisilta: E
Keinu: E
Tikapuut vaakatasossa: E
Pituushyppy: EH
Putki: EH
Epämiellyttävä materiaali: E
Kauko-ohjaus ja sivuttaisia paikanvaihdoksia (pöydät): H

Rauniokoe:
Ohjaajan käyttäytyminen: EH
Ohjaajan taktinen toiminta: EH
Koiran selviytyminen ongelmatekijöistä: EH
Koiran ohjattavuus: E
Koiran ja ohjaajan yhteistyö: E
Ilmaisut: EH, H

Loppuarvosana hyväksytty, EH