Tällä kertaa olin mielestäni velkaa koiralle sen, että annan sen tehdä töitä rauhassa ja en mokaa. Jännitysmomentit etukäteen oli että Mikko on laittanut tulpat korviinsa ja viimeisen parin viikon aikana ei ole ollut kovin vastaanottavainen minun toiveilleni. Edellisenä iltana totesin lisäksi että sillä on syvällä vasemmassa korvassa tulehdus, ollut jo kuukauden päivät varmaan mutta mitään ei näy päälle päin - kunnes tein tops-puikolla syvänkorvan sukellusta ainakin keskelle kupolia asti ;-) ja puikon päähän tarttui todiste että jotain siellä on vialla.

Yllättäen Mikko kuitenkin oli paitsi todella vauhdikas ja energinen ja innokas (nämä ei siis ollut yllätyksiä paitsi hirmuinen vauhti) niin myös erittäin kuuliainen radalla - ja täytyy sanoa että oli nautinto olla kokeessa sellaisen koiran kanssa, joka tekee hyvin työtä ja kuuntelee ja tulee heti kun kutsuu ja lähtee hyvin ja vauhdilla annettuihin suuntiin. 4 maalimiestä löytyi melko nopeasti ja pian oli koko rata tutkittu. Viidettä vaan ei löydy mistään (maalimiehiä on B-kokeessa 3-5) ja teki mieli lopettaa ja ilmoittaa että alue on tutkittu ja tässä tulos. Mutta kun kaikki aina sanoo, että jos et ole löytänyt viittä niin älä lopeta ennen kuin aika on täysi... se voi olla siellä jossain. Mikosta radan kerran tutkittuaan näki kyllä että se tiesi että ei missään ole enää mitään, mutta kierteli paikkoja minun mielikseni kun kerta pyysin.

Kun aika tuli täyteen, niin tuomari sanoi että koira on reipas, tarkkanenäinen ja älykäs, mutta ohjaaja on ihan tumpelo. Jos olisin ilmoittanut alueen tutkituksi kun siltä tuntui, olisimme saaneet loppuarvosanan erinomainen.
Kuudesta B-kokeen koirasta kaksi sai hyväksytyn tuloksen.

Rauniokoe:
Ohjaajan käyttäytyminen: T
Ohjaajan taktinen toiminta: T
Koiran selviytyminen ongelmatekijöistä: E
Koiran ohjattavuus: E
Koiran ja ohjaajan yhteistyö: E
Ilmaisut: E, E, E, E
Loppuarvosana hyväksytty, EH