Viiden viikon sairasloman jälkeen arvasin, että Mikolla riittää intoa (ja ääntä!). Nenäpunkkilääkitys oli tosin aloitettu vasta 4 vrk aiemmin joten se jännitti, haistaisiko koira kunnolla. Jalkaan laitettiin rupeutuneiden haavojen suojaksi side.

Radalla Mikko paikansi ja ilmaisi melkein heti vaikean piilon, isojen kumisten autonrenkaitten sisällä olleen maalimiehen. Mikko yritti pari kolme kertaa livahtaa kohti kiellettyä aluetta mutta tuli kutsusta takaisin.

Talon etsintä epäilytti etukäteen koska arvasin että Mikko alkaa haukkua heti jos siellä vain jossain on joku, koska ei ole saanut purkaa energiaa harjoituksissa. Ja niin haukku alkoi jo kellarista (maalimies oli 3. kerroksessa). Toisessa kerroksessa teki mieli hyväksyä ilmaisu kun Mikko tuumasi että viljasiilossa joka kulki kerrosten läpi ylhäältä alas, oli hyvin paljon hajua. Päätin kuitenkin katsoa vielä kolmannen kerroksen ja annoin koiran haukkua paukuttaa. Ylimmässä kerroksessa maalimiehen kohdalla Mikko haukkumisen lisäksi raapi seinää ja hyväksyin ilmaisun vasta silloin.

Ilma oli vaikea, nuotion savu nousi 4 metriä suoraan ylöspäin leviämättä sivuille. Mikolla oli suuria vaikeuksia paikallistaa sen vieressä ollut maalimies.

Aikaa hupeni talossa niin paljon, että emme ehtineet tutkia raunioaluetta kokonaan, vaikka alue ei edes ollut kovin suuri.

Kokeeseen osallistui 5 B-koiraa, joista kukaan ei saanut tulosta.

Rauniokoe:
Ohjaajan käyttäytyminen: H
Ohjaajan taktinen toiminta: P
Koiran selviytyminen ongelmatekijöistä: P
Koiran ohjattavuus: H
Koiran ja ohjaajan yhteistyö: H
Ilmaisut: T, T
Hylätty