Viime kerrasta viisastuneena pidin kiirettä alueella liikkumisessa. Koko suuri alue oli käytössä eli oli syytäkin kiirehtiä! Tuuli melko voimakkaasti ja satoi, hajut painuivat alas maata myöten. Ensimmäiselle pistolle lähetin Mikon näkötorniin, se meni puoleen väliin ja tuli alas. Käskin uudestaan ja kun kiipesi puoleen väliin käskin kiivetä ylös. Meni ylös ja heti kun haukku alkoi, ammuttiin. Haukku jatkui ja muistaakseni ammuttiin vielä uudestaan. Hyväksyin ilmaisun ja kävin haastattelemassa maalimiestä ja toin koiran pois.

Seuraava maalimies löytyi talosta sisältä. Ovi oli auki, Miklos paikallisti pitkään talossa sisällä ennen kuin ilmaisi. Joku koira hylkääntyikin kun haukkui väärää kohtaa mökin sisällä. Mikko seisoi takajaloillaan kurottaen kohti hyllyä jonka päällä maalimies makasi ja haukkui siinä.
Sitten kierrettiinkin varsinaista raunioröykkiöaluetta jonkin aikaa ja ohjaajaa ihmetytti kun ei tuntunut sieltä löytyvän mitään (ei siellä mitään sitten ollutkaan).

Seuraava maalimies löytyi peitetystä kaivonrenkaasta. Miklos tarkasti jonkin aikaa ennen kuin oli asiasta varma ja ilmaisi. Ammuttiin ja ilmaisu katkesi ja kesti hetken ennen kuin haukkui uudestaan. Hyväksyin vasta silloin ilmaisun. Ilmaisu oli kyllä todella huono.

Jatkettiin etsintää ja Miklos pysähtyi puiselle "koirankopille", kiersi sitä ja oikein imi hajua rakosesta. Mutta ei ilmaissut. Palasi vielä toisenkin kerran tähän ja ei silloinkaan ilmaissut. Häntä pari kertaa heilahti siihen malliin että siellä voisi joku ollakin. Ohjasin koiran vielä tutkimattomalle alueelle, ja kun koko alue oli käyty läpi, kysyin paljonko oli aikaa jäljellä: 2 minuuttia! Nyt tuli kiire ja lähetin koiran vielä kerran koirankopille päin, tällä kertaa kauempaa ja suoraan tuulen alapuolelta, jolloin hajuvana varmaan osui paremmin kohdalle ja Miklos haukkui. Parin haukun jälkeen se riuhtoi tassuillaan kopin auki, tunki sinne maalimiehen luokse ja haukkui siellä. Jatkoimme vielä raunioalueelle ja sitten aika loppui.

Kokonaisuutena koira liikkui alueella ok, oli kohtuullisen hyvin ohjattavissa, mutta ilmaisut olivat aivan surkeita. Miklos liikkui hyvin (ei ontunut), tosin side jalan suojana vettyi jo heti alussa niin että oli kuulemma tippunut jo 2. maalimiehen jälkeen. Minä en mitään huomannut. Jälkeenpäin mietin, voiko nenäpunkit vielä vaivata niin, että hajuaisti on sen verran heikentynyt että Miklosin oli selvästi vaikea varmistua maalimiehen tarkasta sijainnista. Nyt on seuraavaksi hoidettava ilmaisut takaisin kuntoon.
B-kokeeseen osallistui 6 koirakkoa joista me ainoana saimme hyväksytyn tuloksen. :-)

Rauniokoe:
Ohjaajan käyttäytyminen: E
Ohjaajan taktinen toiminta: H
Koiran selviytyminen ongelmatekijöistä: H
Koiran ohjattavuus: H
Koiran ja ohjaajan yhteistyö: H
Ilmaisut: 4 kpl T
Loppuarvosana hyväksytty, T