PON-koiran turkki on varsinainen aarrearkku, sen olemme monesti saaneet todeta. Karvan seasta voi löytyä vaikka mitä!

Kun Miklos kävi uimassa fysioterapiassa, fysioterapeutti mainitsi kerran, että saa Mikon käynnin jälkeen usein puhdistaa ritilän tai haavia vedestä kaikenlaista. Yleensä kai risuja ja lehtiä. Miklos on luonnonläheinen koira ja kantaa usein luontoa mukanaan. ;-D

Jos luonnontuotteita ei lasketa mukaan, niin kaupungissa PONin turkista olen useimmiten irrotellut Mynthon-kurkkupastilleja. Niitä on löytynyt lähinnä päästä: korvalehden karvoihin liimaantuneena tai kirsun vierestä viiksien sekaan tahmautuneena. Onkohan minulla ollut yhtään Mynthon-vapaata PONia?

Myös purkkaa on löytynyt muutaman kerran. Muistan kuinka Mikon tullessa hoitopaikasta oli sen korvakarvoissa iso lovi. Syynä oli korvaan takertunut purkka, joka oli sitten leikattu irti. Minun silmään reikä turkissa pisti kuukausikaupalla.

Tänään ajattelin hoitaa Mikon perushuollon pitkästä aikaa: leikata kynnet, siistiä tassukarvat ja harjata koko koiran. Kynsien leikkuun lomassa tarkastin varpaanvälit ja leikkelin klähmääntyneet ja turhat karvat pois. Ja mikäs kumma sininen sieltä takatassun varpaitten välistä pilkistikään!

mynton1.jpg

Sehän oli ystävämme Mynthon-pastilli, johon emme olleetkaan törmänneet pitkään aikaan! Mynthon-pastilli oli liimaantunut jo ihoon kiinni ja klähmääntynyt oikein kunnolla.

Katsotaan vielä tarkemmin:
mynton2.jpg

Lienee turha mainita, että Miklosta ei turkissa mukana kulkevat tavarat juurikaan häiritse. Ties kuinka kauan tämäkin Mynthon on kulkenut mukana. Ehkä Miklos onkin säästellyt sitä ja lipaissut aina välillä että kulkee tuo haukku paremmin?