Käytiin vapun vapaapäivän kunniaksi Hämeenlinnassa treenailemassa. Menomatkalla kurvattiin ensin Hämiksen kentälle jossa otettiin pikkuisen tottista ja kettistä.

Miklos ei oikein toiminut kunnolla tottiksessa, jotenkin oli veto pois ja potkua huonosti. Yritin ottaa rauhallisesti ja vähemmän ja palkata vaikka aluksi ajattelin että pihtailen palkan kanssa.

Kettiksessä pituushyppy ei toiminut, sillä nyt koira toljotti minua ja piti liiankin hyvin kontaktia eikä katsonut missä este on ja hyppeli miten sattuu. Kaikkea ei voi näköjään saada. ;-)

Kauko-ohjaus sujui todella hyvin, merkille pysähtyi hienosti ja kaikki pöydät löytyi kerralla. Otin 4 pöydälle menoa ja sitten kiiruhdin palkkaamaan koiran. Pöydät oli riittävän kaukana toisistaan sekä lähetyspisteestä ja sujui varmaankin siksi paremmin kuin Viilarin pöydät jotka on yleensä hyvin lähellä toisiaan.

Sitten kaasuteltiin raunioradalle. Muut treenaili ensin ja minä laitoin lopuksi Mikolle 6 maalimiestä eli kaikki läsnäolijat. Miklos juoksi omituisen suoran piston ees-taas ihan aluksi koko alueen poikki, sitten tuli takaisin ja bongasi matkan varrella maakuopassa olleen maalimiehen. Ihan kivasti paikallisti nopeasti ja ilmaisi heti. Palkkasin nopeasti ja annoin ohjeeksi maalimiehelle tulla hetken päästä esille.

Sitten Miklos löysi alueen keskeltä, taaempaa rengaskasassa olleen maalimiehen, ilmaisi kohtuullisesti. Minä lähettelin Mikkoa etulinjalta tai piiloilta ja aina maalimiehen löytymisen jälkeen poistuin raunioalueelta takaisin etulinjalle, noin suurinpiirtein.

Sitten Miklos eteni kauimmaiseen nurkkaan ja siellä oli maalimies, jolle olin antanut ohjeeksi, että palkkaa oma-aloitteisesti hyvästä haukusta. Muilla maalimiehillä ei siis ollut palkkoja, vaan minä palkkasin koiran kuivalla raksulla tai annoin maalimiehelle raksun käteen. Kauimmaisessa kulmassa Miklos haukkui tosi pitkään, koska maalimies odottelikin kai minulta lupaa palkata koira. Kun tajusin sen, jolkottelin lähemmäs ja huusin, että palkkaa koiran. Hyvin Miklos ilmaisi.

Sitten otettiin vaikeaksi osoittautunut piilo, "katsomon" vieressä puuvaja jonka ylähyllyllä heinien takana oli maalimies piilossa. Miklos kiipeili vähän portaita/katsomoa paikallistaessaan ja lopulta päätti ilmaista maalimiehen ihan hyvästä kohtaa hyllyn alta, joskin haukku pätki. Sai pienen raksun palkaksi.

Alueen etuosassa oli rauniokasan päällä korkea kaivo, jonne oli laitettu maalimies. Tämä osoittautui jo aiemmilla koirilla hankalaksi tämän päivän ilmalla ja tuulella. Koirien oli vaikea kiivetä ylös maalimiehen lähelle ilmaisemaan, tuuli toi hajut sellaiselle puolelle piiloa, josta koirat eivät päässeet kiipeämään ylös.
Miklos yritti ensin paikallistaa maalimiestä raunioitten sisällä kulkevista tunneleista, haukahti siellä kerran mutta ei ollut tyytyväinen tilanteeseen ja tuli etsimään parempaa reittiä. Paikallisti maalimiehen lopulta selvästi ylös ja kokemus näkyi siinä, että Miklos osasi jättää hajun ja kiertää tuulen yläpuolelle ja sieltä kivuta ylös ja niin se pääsi ihan piilolle jossa sitten ilmaisi innoissaan. Aika kauan se sai piiloa työstää mutta eipä kertaakaan kysellyt apuja vaan hoiti homman kokonaan itse.

Kuudes ja viimeinen maalimies oli toisella puolen raunioita takakulmassa, ja sinne päin sain koiraa lähettää useamman kerran. Koira juuttui helposti matkan varrella oleviin neljään muille koirille käytettyyn piiloon. Lopulta sain koiran lähtemään tosiaankin kauas, se siis paineli koko radan toiseen päähän ja sieltä metsikköön ja katosi näkyvistä, kunnes kääntyi oikealle ja tuli takaisin päin rinteen seinämää myöten. Tällä reissulla sitten sai lopulta hajun piilosta ja aika väsyneesti kyllä haukkui tämän kuudennen maalimiehen. Sai kuitenkin herkkupalkan joten kyllä kannatti.

Oli tarkoitus tehdä nopea ja vauhdikas harjoitus, mutta se muuttuikin vaikeaksi harjoitukseksi. Hyvin koira kuitenkin työskenteli, mutta oli todella kuumissaan jälkeenpäin: joi paljon vettä, kaiveli kuoppia sinne tänne loppupalaverin aikana ja kieriskeli ja kellotteli selällään viileässä sorassa. Ilmaisuihin en ollut tyytyväinen vaan ne olisi voineet olla huomattavasti intensiivisemmät.

Olisin toivonut rauniosuoritukseen enemmän vauhtia, mutta Miklos on ollut aika vetämätön nyt pari päivää. Maha sillä on ollut löysällä muutaman päivän, olisko joku pöpö (pienellä peellä) liikkeellä?

treenit038.jpg