Vaihteeksi hakuiltiin Kuninkaanmäessä. Koska kävin itse lääkärissä, niin vein Mikon Maijulle iltapäivällä ja Maiju ystävällisesti toi Mikon treeneihin niin saatoin ajella suoraan sinne lääkäristä. Miklos oli Maijulla istua jököttänyt eteisessä nenä ulko-oven raossa kiinni odottamassa poispääsyä. ;-D Varmaan pelkäsi, että päästävät vielä pentukoiran hyppimään sen päälle.

Kuninkaanmäen maasto näytti helpolta mutta olikin aika työlästä koirille liikkua. Maastossa oli paljon risukkoja, oksia ja pieni puunrunkoja poikittain aluskasvillisuuden seassa. Sateli koko ajan pikkuisen ja se painoi hajut aika tiiviisti alas. Tuuli pikkuisen vastaan keskilinjan suuntaisesti. Kaikilla koirilla oli vaikeuksia edetä suorat pistot etukulmiin, kun keskilinjan suunnalta puhaltanut tuuli toi hajuja edempää. Hajujen kulkemista vaikeutti myös varsin epätasainen maasto, eli alueella oli isoja kiviä ja useita pieniä kallionkumpareita.

Miklos näytti heti alkuun että halusi edetä keskilinjan suuntaisesti, ja teki sitten surkean 15 metrin piston oikealle. Lähetin sitten vasemmalle, jonne samanlainen lyhyt pisto ja halusi eteenpäin keskilinjaa vain. Sain lähettää pari kertaa muistaakseni ennen kuin eteni tarpeeksi suoraan ja pitkälle. Maalimies palkkasi heti parin haukun jälkeen. Olin tilannut vaihtelevia palkkauksia haukkujen suhteen.
Oikealle sain sitten lähettää pariin kertaan, ja koira menikin pitkälle, mutta oli tuulen yläpuolella kulmassa olevaan maalimieheen nähden. Kun siirryin takaisin ihan etulinjalle lähettämään, niin johan nousi lopulta maalimies sieltä.

Sitten otettiin pistoa vasemmalle josta taisi noustakin maalimies, aika kaukaa, siinä oli kallioitten ylitys. Jälleen palkka parista haukusta. Oikealla oli maalimies myös aika pitkällä kuusikossa ja siellä otettiin pitempi haukku.
Keskilinjalla Miklos oli alusta loppuun hyvin tottelematon, kun komensin sen luokse, se saattoi asettua keskilinjalle kymmenen metrin päähän sen näköisenä kuin sanoisi minulle: "Tästä on hyvä lähteä, tulepas tänne lähettämään".

Sitten tuli muistaakseni vasemmalle tyhjä, ja oikealle hyvä laatikkopisto jonka päätteeksi Miklos sai hajun suuren korkean kiven päällä olevasta maalimiehestä. Miklos ei nähnyt maalimiestä eikä lukuisista yrityksistä huolimatta osannut kiivetä pystysuoria tikkaita pitkin kiven päälle. Lopulta sen oli tyydyttävä haukkumaan alhaalla. Kun kehuin haukusta, niin se vaikeni ja ikään kuin hölmistyi ja alkoi vielä kertaalleen etsiä reittiä ylös, hyppien kiven seinämiä vasten ja vielä kertaalleen yritti suurella innolla tikkaita ylös.
Ei onnistunut, mutta alkoi sitten ilmaista uudelleen ja kun maalimies alkoi kehua ja pikku hiljaa kavuta alaspäin, ei Mikon riemulla ollut rajoja!

Ihan ok treeni, on hyvä treenata vaikealla säällä, hankalassa maastossa, mutta täytyy ihmetellä todella tottelematonta koiraa. :-/