Korjattiin eilinen harmitus tänään ja mentiin ajan kanssa Ojankoon. Satoi kaatamalla. Tavoitteena oli ottaa ensin kestävyysharjoitus ja sitten hioa jotain yksityiskohtia.

Ensin otin Mikon kanssa kestävyystreenin. Aloitin pitkällä seuraamisella, joka oli seuraamiskaavio + vähän ylimääräisiä kulmia. Ei namia kädessä lainkaan eikä siis mitään palkkaa esillä. Miklos teki todella innokkaasti hommia, poikitti alkuvaiheessa hieman takaosastaan ja seuraaminen oli turhan väljää siksi. Ei kuitenkaan niin pahasti kuin oli pari viikkoa sitten.

Seuraamisen jälkeen tein liikkeestä istumisen täyspitkällä matkalla. Sitten paluu lähtöpisteeseen ja liikkeestä seisominen täyspitkällä matkalla ja luoksetulolla. Otti muutaman askeleen mutta annoin käskyn liian lässysti. Olisi pitänyt olla jämptimpi, huomasin heti käskyn annettuani.
Sitten taas paluu lähtöpisteeseen, ja liikkeestä maahan. Otin käsiavun kanssa että sain onnistumaan. Paluu koiran luokse. Mistään ei siis palkkaa muuten kuin kehuja.

Sitten taskulampun nouto. Malttoi odottaa lupaa vaikka teki mieli mennä, hyvä homma. Naksuttelu + palkka tässä on auttanut. Heitti pikkuisen esinettä tuodessaan ja olisi tuonut poikittain ilman käsiapuja joilla ohjasin sen eteen, ja oli siinä jotain hässäkkää ylipäätään siinä noudossa. Sai kuitenkin vaihdossa pehmopatukan palkaksi ja juoksi sitten ja riehui sen kanssa, ja riepottelin patukkaa Mikon kanssa. Se oli hyvä loppupalkka suoritukselle ja laitoin koiran autoon.

Toisella kierroksella otettiin seuraamisessa käännöksiä. 90 asteen kulmia vasemmalle ja oikealle. Naksutin hyvistä kulmista ja välillä oikealla kohdalla tiiviisti seuraamisesta. Kierrokset oli saatu alas, kulmat meni hyvin ja seuraaminen oli rauhallisempaa ja hillitympää kivalla kontaktilla. Hyvä kokonaisuus. Ainoa virhe oli oikeastaan vasemmalle käänöksissä, joissa välillä koira teki ns. täyskäännöstä ja minä 90 asteen käännöstä, jolloin kulman jälkeen koira oli vähän väljästi. Korjasi hyvin toki.

Kolmannella kierroksella otin pelkästään kaksi eteenmenoa. Miklos ei nähnyt palkan vientiä, mutta oli ehkä nähnyt autosta kun Heddi oli tehnyt eteenmenoja samaan suuntaan. Valkoinen itävallanpallo nökötti hiekkakentän laidassa. Ekalla lähetyksellä lähetin suoraan perusasennosta, ja koira lähti etuoikealle. Kutsuin takaisin, uusi perusasento, siitä eteenmäin seuraamista viitisen metriä, perusasento ja lähetys - meni ihan suoraan ja hienosti ja jopa näki sen pallon!

Toisella kerralla otin pallon koiralta, annoin vaivihkaa selän takana Maijulle, ja Maiju kipitti lähemmäs kentän laitaa. Lähetin koiran eteenpäin, meni hienosti, komensin maahan ja alkoi mennä, toisella komennolla meni hyvin maahan ja Maiju heitti pallon koiran eteen. Miklos ei onneksi yhtään tajunnut mistä se pallo siihen tupsahti, joten ihan nappiin meni palkkaus.

Sitten otettiin kolmannessa erässä vielä satsi ryömimistä, ja liikkeestä maahanmenoa joka ei ole toiminut. Otin pari toistoa naksutuksilla ja kun teki kohtuullisesti ehkä neljännellä kerralla, sai superpalkan (purkkiruokaa purkista).

Hyvät treenit ja sadekin loppui huomaamatta jossain vaiheessa.