Mikon vasen silmä on rähminyt ehkä hieman enemmän vajaan viikon verran, tulehduksen näköisesti pari päivää eikä kahden päivän silmävedellä läträäminen ole asiaa auttanut. Käytiin aamulla lääkärillä näyttämässä sitä ja silmä on tulehtunut, turvoksissa ja kyynelkanava tukossa. Siis kun silmään laitettiin niitä värjääviä tippoja, ei sieraimesta tullut mitään ulos. Röörit ei ole auki.

Iltapäivällä Satu oli tehnyt niitylle jäljen, joka vanheni parisen tuntia. Nosto oli kovaa sähellystä taas, meni ylitse ja palasi sitten. Oli taas runsaasti vasemmalle kaartamisia jäljen alkupuoliskolla, vaikka jälki jatkui suoraan. Yhdestä esineestä ylitse, kahdelle pysähtyi. Kun pääsee vauhtiin, niin jäljestäminen menee paremmin, pysyy jäljen päällä paremmin. Viimeistä esinettä jäi vähän ihmettelemään, olisiko jatkanut sittenkin jälkeä, vai mitä olisi tehnyt. Olin unohtanut ottaa mukaan hyviä palkkoja esineitä varten, harmin paikka.

Alkuillasta autossa istuessa yhtäkkiä osat loksahti paikoilleen: sanoin päivällä Satulle: "Aina se kaartaa vasempaan jäljeltä". Vasempaan, sitten takaisin jäljelle, vasempaan, ja takaisin jäljelle."
Ja siis Mikolla on vasen kyynelkanava tukossa, siis yhteys kyynelkanavasta sieraimeen on jostain kohtaa tukossa. VASEMMAN PUOLEN. Ja jo muutama viikko sitten metsäjäljellä ihmettelin, kun jäljennoston jälkeen ensimmäisten muutamien kymmenien metrien aikana koira kaartaa toistuvasti vasemmalle, ja vain vasemmalle, ei lainkaan oikealle.

Soitto lääkärille vahvisti epäilyni: ongelma on voinut olla olemassa jo muutama viikko sitten ja nyt vasta kun silmä on kunnolla tulehtunut, se näkyy päällepäin meillekin.

Ai että olen ollut tyhmä kun olen ääneen ihmetellyt, että ihan kuin koira yhtäkkiä ei enää osaisikaan jäljestää, kun ei pysy jäljen päällä vaan kaartaa sivulle. Siis tyhmä, tyhmä minä! Idiuut.