Töitten jälkeen kiiruhdimme Viilariin treenailemaan, kun emme sinne ehtineet lainkaan tällä viikolla ja viime viikollakin oltiin häiriökoirana tottiskokeessa.

Ensin tehtiin liikkeestä istuminen ja maahanmeno luoksetulolla ja molemmat meni hyvin. Sitten tehtiin pitempi pätkä seuraamista ja siitä sai pehmopatukkapalkan. Koira käy kyllä tosi kuumana siihen, eli todellakin palkkaantuu!

Sitten mentiin ketteryyteen ja keskityttiin hallintaan eri telineitten ympärillä ja edessä. Otettiin perusasentoa paljon, käännöksiä paikallaan ja hyvästä seuraamisesta tuli palkkaa telineitten keskellä kulkiessa. Välillä tehtiin telineet ja palkat tuli oikeassa kohtaa pysähtymisestä ja sitten taas seuraamisesta telineitten välillä. Putkella kiersi putken pään viereen maahan, siis liikaa minua vastaan, vaikka kiersin toista kautta Mikon luokse. Toiston jälkeen menin itse siihen oikeaan kohtaan putken suulle ja pyysin koiran siihen ja komensin siihen maahan. Seuraavalla toistolla kävikin siihen heti maahan. Hmm. Ihan kuin se olisi ymmärtänyt.

Otin sitten myös muutaman telineen nopeasti peräkkäin ilman palkkoja, ja sitten palkkasin taas hyvästä seuraamisesta. Pöydät meni hienosti ja teki loistavan luoksetulon loppuun.

Mikon siskontyttö Luna on ollut meillä maanantaista ja nyt häntä tultiin hakemaan kotiin, laitoin Mikon kesken hommien paikallamakuuseen kettiskentälle ja hyvin pysyi siinä koko keskustelutuokion ja Lunan lähdön ajan. Kyllä Mikkoa nyt onkin koeteltu, kun paitsi että Mopilla on nyt juoksun parhaat päivät, niin Lunallakin alkoi juoksi eilen tai tänään.

Lopuksi otettiin vielä keskipöydälle meno ja siitä pehmopatukkapalkka ja pituushyppyä pari kertaa, sitä ei kyllä suorita puhtaasti mutta siihen en lähde puuttumaan.

Sitten hoidettiin asioita ja alkuillasta ajeltiin maaseudulle. Tein ensimmäisen vähän pitemmän rehupeltojäljen tänä vuonna, pituutta tuli ehkä parisataa metriä. Ikää parisen tuntia. Nostossa mentiin janaa vastatuuleen ja koira halusi koko ajan kaartaa jäljen menosuuntaan eikä mennä janaa suoraan eteenpäin, ilmeisesti jälki haisi niin hyvin?
Lähetin useamman kertaa janaa myöten ja lopulta meni niin läheltä jälkeä että kaarsi jäljen päälle ja sitten alkoi mennä kuin kone, ihan jäljen päällä.

Eka esine nousi hyvin, toisen kohdalla näytti siltä että olisi tarkistanut jälkeä molempiin suuntiin mutta olikin esine jota tarkisteli ja meni sitten yli - tyhmä minä kun en tajunnut heti vahvistaa kun oli aika hankala esine.
Kulmista meni kaikista ylitse paitsi viimeisestä jonka meni kuin imien. Mutta aika hyvin löysi jäljen kyllä uudestaan aina kulmien jälkeen. Selvästi harjoituksen puute näkyy tässä. Liian vähän harjoiteltu kulmia jäljellä.

Vastatuulessa pitkä suora meni huolimattomammin, jäljesti välillä vajaat puoli metriä jäljen vieressä. Palasi ajoittain kyllä aivan jäljen päälle.

Vauhtia oli, aika kovasti sain pitää vastaan että mentiin kävelyvauhtia, tosin minusta kun alkuinnostus laantui niin meni paremmin, rauhallisemmin. Toiset parisataa metriä olisi varmaan taas menneet huomattavasti paremmin. Jäljen päässä oli kova lasinen esine ja sen koira ilmaisi hyvin, meni myötätuulessa ensin puolisen metriä ohitse mutta palasi sitten heti takaisin.

Pitäisi ottaa pellolla kaarteita ja serpentiiniä.