Pitkästä aikaa pääsimme treenaamaan valoisaan aikaan! Olipa kiva kerrankin itse nähdä kunnolla ympärilleen. :-)

Palotalo on jo aika hyvässä kuosissa ja tehtiin niin että laitettiin ovet kiinni ja avattiin ovissa olevat pikkuluukut joista koira mahtuu juuri hyppäämään sisään. Laitettiin Mikolle yksi maalimies palotalon tosieen kerrokseen ulkotasanteelle makaamaan, toinen taloon sisälle (melko keskellä ja tikkailla vielä lisäksi), kolmas ja neljäs oli kaukana, koko alueen takanurkissa koska halusin kauas irtoamista ja itsenäistä työskentelyä.

Vuoroamme odotellessa otin seuraamista käännöksillä ja peruutuksilla ja hyvin mallikasta oli meno. Hienosti ja innokkaasti seuraten menimme aloittamaan hommat. Miklos pörräsi ensin hetken lähialuetta mutta lähti sitten pitkälle takakulmaan ja otti siellä olevan maalimiehen. Maalimies palkkasi oma-aloitteisesti hyvästä haukusta, koira oli ollut hyvin tuttavallinen.

Lähetin koiran sitten etuoikealle ja se lähtikin tutkimaan kauas oikeanpuoleista aluetta, teki monet kiepit siellä ja lopulta päätyi takanurkkaan jossa oli tullu takaapäin ja raapaissut tassuillaan maalimiestä selkään! Maalimies sanoi oikaisseensa koiraa tästä kyllä jolloin koira mulkaissut, peruuttanut ja haukkunut sitten hyvän etäisyyden päässä, ja tästä tuli palkka.

Sitten lähetin koiran taloa kohti, ja se juoksi talon taakse ja kierteli sielläkin kaueampana tarkistelemassa. Sitten se kiipesi takakautta palotalon toiseen kerrokseen ja ilmaisi talon päädyssä ulkotasanteella pötköllään olevan maalimiehen. Maalimies tuli alas, ja Miklos sai toisen kerroksen ulkotasanteelle hajun sisällä olevasta toisesta maalimiehestä. Se kuikuili eri paikoista alas ja onneksi tuli sitten portaita pitkin alas lopulta. ;-) 

Miklos kuitenkin päätyi uudestaan kakkoskerroksen ulkotasanteelle ja siellä oli sen mielestä hyvä haju. Se pyrki ovista sisään, mutta toisen kerroksen oviluukut ei olleet auki. Kipitin avaamaan yhden luukun ja Miklos meni sisään pimeään kakkoskerrokseen. Sisällä meni ritiläportaat alas ja ne se oli löytänyt, koska alkoi kuulua haukkua alakerrasta. Miklos haukkui ensin pitkään nurkkaa jossa muille koirille oli ollut maalimies, ja ylipäätään se nousi yhtä seinää vasten, nenäili korkealle ylös ja haukkui.

Maalimies oli tosi vaikea, koska ei ollut minkään seinän vieressä eikä edes lattialle, vaan tikkailla. Miklos veti takajaloillaan seinää vasten edestakaisin maalimiehen molemmin puolin ja haukkui. Lopulta se tajusi tikkaat ja nousi niitä vasten ja oli todella riemuissaan kun löysi maalimiehen!

Nyt pitää ottaa toden teolla työn alle tuo Mikon röyhkeäksi muuttunut käytös. Ilmaisuharjoituksia, avoukkoja paljon. Kun Miklos siellä edellisissä hälytreeneissä pääsi kertaalleen kiipeämään maalimiehen päälle, niin nyt se pitää korjata koska heti sen käytös muuttui röyhkeäksi.