"Helppo ja palauttava" - no ei sitä ollut, mutta ei se kyllä tässä vaiheessa ole mielestäni enää niin välttämätöntä. Yleensä kokeen jälkeen treeneissä Miklos on täynnä intoa ja haukkuu hirmuhyvät ilmaisut.

Maalimiehet oli ohjeistettu menemään piiloihin siten, että koira saa haukkua, ja minä tulen ilmaisevan koiran viereen enkä tee enkä sano mitään, ja kun koira yhä vaan haukkuu hyvin, niin sitten maalimies itse avaa piilon ja palkkaa koiran. Tämä siksi, että kokeessa (myös aiemmassa kokeessa eli siellä PEHAssa) Miklos mielestäni lakkasi ilmaisemasta tai ainakin haukku katkoili kun minä tulin piilolle.

Kaksi maalimiestä löytyi melko nopeasti ja ilmaisut oli hyvät riippumatta siitä mitä minä tein tai en tehnyt. Kolmatta ei sitten meinannut löytyä millään, haju kyllä paikallistui lopulta radalla olevan mökin seinälle. Koira ei pyrkinyt mökkiin sisälle ja kävi katollakin pari kertaa ja tuli alas ilman reaktiota - ja alhaalla alkoi taas haukkua ja nousta seinää vasten. Mietimme mistä haju voi siihen tulla, ja lopulta pitkän haun jälkeen Miklos sai hajun yhden kontin kulmasta ja sitten seinää myöten meni selvästi hajuvanassa ja kiersi kontin ovelle. Maalimies kyhjötti oven sisäpuolella, ja tuuli suoraan ovenraosta konttiin sisään. Mökki oli konttiin nähden tuulen alapuolella radalla, mutta ei kovin lähellä, joten oli aika erikoista, että haju kertyi sen seinälle sinne. Siis tavallaan ihan loogista ja näinhän meille on opetettu, mutta että saimme nähdä sen ihan käytännössä ,-) se oli mielenkiintoista! Taas opittiin uutta!