Torstain kunniaksi treenailtiin taas. Alueemme oli korkea metsäinen kallionnyppylä jonka toisella puolen oli melko jyrkkä rinne ja jäähalli ja toisella puolen jyrkkä pudotus autotielle. Oli melko voimakas tuuli laelta jäähallille päin.

Mentiin koira liinassa, lähdin kulkemaan kallionnyppylän alalaitaa jäähallin vierestä. Hyvin nopeasti Miklos ponkaisi kävelytien törmän ylitse rinteeseen päin. Pariin kertaa reagoi samalla kohdin, ja haukkuikin vähän mutta ei lähtenyt vielä kauhean määrätietoisesti kiskomaan eteenpäin.

Otin tästä sisään rinteeseen ja aloimme kulkea rinnettä sivusuunnassa. Aika pian Miklos näytti taas että ylöspäin pitäisi päästä, ja menimmekin rinnettä ylöspäin vähän sivusuunnassa poukkoillen. Jostain tuli selkeästi haju, mutta "pätkittäin" ja leviten, ei suorana helppona vanana. Tämä kallionnyppylä jonka vieressä on isoa rakennus, tulikin valittua juuri sen vuoksi että hajukäyttäytyminen olisi varmasti erikoista! Ja koiria tarkkailemalla voisi itse oppia siitä paljon.

Miklosta häiritsi alueella pituussuunnassa kulkevat useat tuoreet jäljet, jotka tahtoivat viedä mukanaan. Päädyimme kallion leveän laen toiseen päähän melko nopeasti, mutta siellä haju katosi koiralta. Otin koiran takaisin rinteeseen ja jatkoimme eteenpäin rinnettä pitkin, yritin vältellä jälkiä että saisin hyvän ilmavainureaktion. Pariin kertaa koira veti ylöspäin, mutta aina hajuvana katosi ja jatkoimme rinnettä eteenpäin.

Kunnes sitten tuli niin vahva reaktio, että silloin koiraa vietiin! Se kiskoi edeltä ja minä räpiköin lumessa perässä. Liina on 15 m pitkä ja koira kapusi lähes pystysuoran kallionseinämän ylös, ja minä jäin liina kädessä juosten katsomaan sitä seinää, kunnes liina loppui ja koira kiskoo 15 m päässä kallion päällä, ja haukkuukin siellä jo, että eteenpäin pitäisi päästä, on vahva haju!
Hmm, tuosta en pääse kyllä ylös, totesin, laskin otteeni liinasta irti ja kiersin helpompaa reittiä ylös kallion päälle. Siellä se koira jo oli maalimiehen luona haukkumassa. Annoin maalimiehelle palkat ja tällä kertaa palkattiin useaan kertaa haukuista syötellen. Hyvin meni mutta kerran koira sai varastettua röyhkeästi rasiasta herkkuja.