Treenailtiin Tikkurilan suunnalla, tasaisella kentällä ja loivalla hiekkakuopalla. Kerrankin oltiin jossain missä oli puhdasta ja lunta!

Treenin ideana oli edetä koira liinassa, ja kun koira saa tuulessa hajun maalimiehestä, odotetaan siltä selkeä reaktio ja sitten päästetään juoksemaan maalimiehelle, jossa otetaan ilmaisu ja palkkaus kuten tavallisestikin.

Nousimme pikkuisen mäen kentän laidalle, jossa Miklos sai aika nopeasti hajun maalimiehestä. Se haki hetken aikaa parasta kohtaa hajuvanassa ja ilmaisi sitten reippaasti haukkuen, jolloin päästin liinasta irti ja koira sai juosta maalimiehelle. Maalimies oli ehkä tullut vastaan nopeammin kuin koira oletti ja koira oli siis juossut päälle. Maalimies heitti Mikon kauemmas jonka jälkeen koira ilmaisi asiallisesti ja sopivan etäisyyden päässä.

Jatkoimme sivutuulessa kohti toista maalimiestä, ja aika nopeasti Miklos haukahti voimakkaan hajun merkiksi ja pääsi juoksemaan maalimiehelle. Se juoksi risteillen hajuvanassa eteenpäin, se on aina mielenkiintoista katsottavaa. Ilmaisu hyvä.

Kolmas maalimies oli kauempana ja otinkin reippaasti etäisyyttä koiran kanssa. Saimme mennä todella kauas tuulen alapuolelle ennen kuin koira oli hajuvanassa. Halusin testata, että koira ei ole oppinut haukkumaan hajua liinassa silloin kun minä pysähdyn kun näen sen ensin reagoivan. Joten kun koira pysähtyi, heilutti häntää ja nosti kuononsa tuulta kohden, minä jatkoinkin matkaa ja kiristin liinaa. Koira siirtyi muutaman metrin eteenpäin ja pysähtyi uudelleen häntäänsä heiluttaen ja kuonolla suuntaa näyttäen.
Tämä toistui joitain kertoja, kunnes oltiin selvästi keskemmällä melko leveää hajuvanaa, ja tällöin koira viis veisasi siitä pysähdynkö minä vaiko jatkanko matkaa, ja alkoi haukkua. Päästin juoksemaan maalimiehelle ja koira lähti ensin vähän etuviistoon ja sitten kun oli voimakkaimmassa hajussa, kääntyi suoraan kohti maalimiestä. Eli oli ilmaissut jo hajukiilan laidalla. Hyvä niin.