Päästiin ekaa kertaa tänä "syksynä" pommariin tottistelemaan. Pidettiin samalla joulun rääppiäiset ja maisteltiin toistemme jämäpiparkakkuja ja suklaita yms. :-)

Otin Mikon kanssa pitkää seuraamista muitten lomassa, kuljeskeltiin sinne-tänne, paljon käännöksiä, perusasentoja, vähän peruuttamisia kesken kaiken jne. Hyvin meni, koira oli innoissaan ja piti hyvin kontaktia vaikka mentiin todella pitkään ilman palkkaa.

Tehtiin myös paikallamakuu jossa minä pupelsin niitä jouluherkkuja ja koira köllötteli kauempana. Virpi kävi vähän kiertämässä Mikkoa ja myös käveli sen ylitse pariin kertaa. Mikko katseli tätä proseduuria vähän ihmeissään, mutta ei liikkunut mihinkään.

Sitten otettiin taas vähän seuraamista. Lopuksi otettiin yksi jättävä liike ja homma oli purkissa.

Ollaan tietenkin otettu tottista myös kotioloissa monta kertaa viikossa pikkujuttuja, etenkin marraskuussa, joulukuussa ei niin paljon ja joulu najan olen ollut sairaana joten Mikon kanssa ei tehty parii viikkoon yhtään mitään.

Meille on muuttanut uusi perheenjäsen: Bella on puolitoistavuotias PON-neiti viimeisimmistä pennuistamme. Bella saa olla meillä nyt pari viikkoa ja olenkin aloittanut Bellan kanssa naksutinkoulutuksen. Valitsin naksuttimen siksi, että koira ei osannut aluksi tarjota mitään toimintoja vaan vain olla möllötti. Naksuttimella sain sen aktiiviseksi. Toivottavasti Bellalle löytyisi aktiivinen, hyvä koti jossa ollaan kiinnostuneita koiran kouluttamisesta!