Tällä kertaa teemanamme oli omituisesti käyttäytyvien maalimiesten ilmaisuharjoitus.

Maalimiehiä otettiin Mikolle noin kymmenen. Etsintää ei otettu lainkaan, vaan yksi kerrallaan maalimiehet asettuivat tasaisella kentällä vähän matkan päähän, ja kun koira ilmaisi yhtä, seuraava ukko hipsi vastakkaiselle puolelle valmiiksi.

Aluksi Mikolle oli yksi tai kaksi valkoisella lakanalla peitettyä lumessa makaavaa maalimiestä.

Sitten otettiin liikkuvia ja äänteleviä maalimiehiä. Niin hauskoja, haastavia kuin tosi vaikeitakin.

Erityisen vaikeaksi osoittautui maalimies, joka koiran aloittaessa ilmaisun alkoi kehua koiraa sydämensä kyllyydestä hihkuen ja käsiään ihastuksesta heilutellen. Miklos haukkui vähän aikaa innoissaan ja totesi sitten, että tämä oli tässä, koska tyyppi kehui jo noin paljon ja muuta palkkaa ei sitten tullutkaan. Käännytin sen takaisin kerran tai kaksi, kunnes se haukkui suurensuurista kehuista huolimatta ja sai sitten namin palkaksi.

Oli myös esim. seisovaa maalimiestä, liikehtivää, huitovaa ukkoa, kierivää, höpöttävää, ja sellaista joka ensin oli kyyryssä ja sitten kesken ilmaisun nousi ja hyppäsi korkealle ilmaan ja kiljahti.

Yksi ukko oli uhkaava, seisoi ja puhui ilkeästi ja käsilläkin elehti uhkaavasti. Miklos ei ottanut tätä yhtään tosissaan, oli ilmeisesti liian tuttu ihminen joten se näki ettei oltu tosissaan. Haukkui vain innoissaan.

Toinen seisova ja liikehtivä uhkaava ukko oli jo uskottavampi: Miklos haukkui vähän aikaa mutta ukko komensi tiukasti "Hiljaa! Mene pois!" ja aika pian Miklos uskoi. Käännytin sen kerran tai kaksi samantien takaisin, ja kun se sitten maalimiehen komennoista huolimatta ilmaisi, sai se maalimieheltä kehut ja palkan. Hyvin osasi pitää turvavälin aggressiivisesti käyttäytyvään ukkoon.

Liikkuva maalimies on hankala Mikolle joka on sellainen että ei oikein hauku liikkuessaan. Niin se seisahtui maalimiehellä ja alkoi haukkua, ja kun maalimies käveli poispäin, jäi koira niille sijoilleen haukkumaan. Kun mm oli noin viiden metrin päässä, katsoi koira minuun, sitten ukkoon, sitten minuun ja kipitti perään, meni ihan luokse asti ja alkoi haukkua taas, maalimies liikkui taas ja koira jäi paikoilleen haukkumaan. Tämä toistui useamman kerran! Hitsit että se oli hassunkurista. Kun koira siirtyi haukkuen vähänkin ukon mukana, sai se sitten palkan.

Mikosta selvästi hauskin oli konttaava ukko. Leikkiasennossa haukkuen Miklos pörräsi konttaajan ympärillä.

Hyvä treeni, pitää ottaa uusiksi lähiaikoina.