Tein vuoden ensimmäisen jälkiharjoituksen maalla Sipoossa lumella. Ensin kuljin syvemmässä lumessa ja loppumatkan ohuessa lumessa / kovalla pohjalla, jossa askeleet ei näkyneet.

Muutamaan paikkaan jäljellä laitoin uusimman superherkun, keitetyn broilerin sydämen askelmaan. Lähinnä aika pian alkuun ja sitten kulmien jälkeen vähän matkan päähän.

Jäljennoston tein ihan lyhyestä matkasta, muutaman metrin päästä jäljestä ja hieman viistosti jäljen etenemissuuntaan. Hyvin meni. Syvemmässä lumessa pystyin näkemään, tarkistaako koira joka askeleen koska näin itse askeleet. Tokan herkun löytymisen jälkeen koira tosiaan tarkistikin joka askeleen.

Kovalla pohjalla jäljestystahti pysyi aika lailla samana ja koira pysyi hyvin jäljellä. Kaksi pientä tarkastusta teki oikealle, nämä oli sellaiset 0,5-1 m tarkistukset sivulle ja heti paluu takaisin jäljen päälle.

Vauhtia oli alusta asti kohtuullisesti, siis tarkoitan, että kohtuullisen vähän, eli ei ollut hurjaa rynnistystä kuten usein tauon jälkeen on ollut. Vauhti myös säilyi melko lailla samana koko jäljestämisen ajan.