Vierailimme Hämeenlinnan raunioradalla kuraisena ja kosteana päivänä. Kyllä olikin auto liejuinen kun neljä koiraa ja yksi hienohelma siinä matkustivat!

Mikolle sijoiteltiin viisi maalimiestä radalle. Itse yritin pysytellä vain etulaidan keskellä, jonka valitsin lähetyspisteekseni. Maalimiehet oli aika lähellä edessä olevassa maakuopassa, vasemmalla olevan röykkiökasan pystykaivossa ja kaukana takakulmissa vasemmalla ja oikealla, sekä oikealla isojen kivenmurkoitten keskellä. Tarkoituksella oli valittu hyvin vaikeakulkuiset alueet ja yksinään irtoaminen niin pitkälle kuin radalla oli mahdollista.

Lähetin Mikon aluksi suoraan eteenpäin ja sillä olikin nenä auki, sillä heti maakuopan ohitettuaan se iski liinat kiinni ja teki uukkarin siihen kuopalle. Ampujalla sattui vissiin pieni lisahdus kun posautti sitten siinä muutaman metrin päässä koirasta ysimillisellä juuri kun koira oli aloittamassa ilmaisua, mutta eipä tuo siitä ollut moksiskaan vaan teki kuten aikoikin.

Sitten lähetin eteenpäin vasemmalla puolen rataa ja nopeasti Miklos sai hajun lähemmästä maalimiehestä sillä puolen. Paikallistettuaan mistä haju tulee se löysi reitin ylös piilolle ja haukkui hyvin. Tänne minunkin piti kiivetä avaamaan piilo, muuten yritin pysytellä siinä lähetysalueellani.

Sitten yritin lähetellä koiraa kauas vasemmalle, ja usean kerran sain lähettää sillä koria kyllä kävi melkein takanurkassa asti mutta ei ihan riittävän pitkällä. Siitä tuli vähän sellaista periaatteellista vänkäämistä, mutta lopulta se meni tarpeeksi pitkälle eli sinne koko alueen toiseen päähän saakka, ja minä pysyin siellä aloitussivulla.

Oikeanpuoleinen kaukana olevan maalimies nousi parin lähetyksen jälkeen, tämä siis oli oikealla puolen melko lähellä kukkulan seinämää. Lopuksi vielä isojen murikoitten keskellä ollut ukko, hyvin Miklos kiipeili perille asti.

Mielenkiintoinen havainto oli, että aina ukon löydettyään, ilmaistuaan ja palkkansa saatuaan koirani tulee minun luokse käymään! Ja sitten saan taas lähettää sen takaisin sinne kauas. ;-D

Todella hyvä treeni, sitä saatiin mitä haettiin: irtoamista ja vaikeita alustoja, haasteita ja onnistumisia!. :-D

En osannut yhtään arvailla miten Miklos liikkuu, mutta hyvin meni ja vauhdikkaasti, eli ei taida olla mitään pahoja jumeja selässä nyt.