Ulkoilupäivä. Ensin ajeltiin Satun kanssa Nukariin katsomaan Drontti Edvardia, joka lähti iltamyöhäisellä ajamaan kohti Naantalia ja Muumilaaksoa. Edvardin vesillelasku ja siirto Muumilaakson rantaan sujui hyvin, ja siellä se nyt kelluu laineilla. :-)

Sitten alkoi jo nälkä kaivertaa mahaa joten mentiin piknikille Oittaalle. Metku on alkanut kiristää Miklosin pinnaa bc-jutuillaan, se on huomattu jo aiemmin (kun hyökkäilee autonikkunassa vastaantulevien autojen perään, Miklos hermostuu ja komentaa), ja Imatran korva-suussa-episodi ei ainakaan lähentänyt tunnelmia. ;-D
Nyt Miklosia häiritsi kovasti, kun Metku napsi hyönteisiä ilmasta. Muuten iltapäivä sujui rattoisasti nurmikolla lekotellen.

Sitten ajeltiin Espoon raunioradalle ja otettiin vähän kettistä. Raunioilla Mikolle oli piilossa 4 maalimiestä. Jostain syystä yksi useampaan suuntaan jakautuva purkihärveli kiinnosti sitä kovasti, vaikkei siellä ollut ollut maalimiestä kellekään. Myös joku toinen koira tutki tätä paikkaa kovasti.

Ensin Miklos löysi pystykaivossa olleen ukon, kaivosta lähti useampaan suuntaan pienempiä putkia joten haju jakaantui mutta Miklos ilamisi tämän hyvin ja varmasti. Sitten se löysi vankkurin peräkammaristi ukon ja ilmaisi sen ulkokautta.

Sitten etsittiin tyhjää aluetta ja lopulta löytyi "helppo avo-mm" jonka Miklos löysi takaperoista reittiä mutta löysi kyllä tien ukon luokse. Toinenkin "helppo avo-mm" oli tilattu, ja senkin Miklos ilmaisi umpiseinän takaa umpparina, ja lopulta tunkeutui piiloon sisälle ja pääsi maalimiehen luokse.

Koiralla oli kivaa ja onnistunut harjoitus, ja jatkoi innoissaan loppuun asti vaikka aikaa menikin tyhjällä alueella. Pysyttelin itse pääasiassa syrjässä ja annoin koiran tehdä itse töitä, ohjailin mahdollisimman vähän. Hyvä treeni.

edvard07.jpg

edvard11.jpg