Ensin itse reissussa ja sitten uusi maailmannapa mukana kotiin, ei ehkä parhaat hommat ennen koetta. Johonkin kokeeseen olin kuitenkin jo pitempään halunnut mennä, raunioille ei kannata, joten hakuun mentiin. Etenkin juuri kun olin sanonut aikaisemmin, me emme koskaan enää mene Miklosin kanssa hakukokeeseen, niin sinnehän sitten mentiin. ;-)

Tottiksessa muuten asiat meni kuten odottaa saattaa, paitsi jättävissä liikkeissä joissa koira teki kaikki kolme eri asentoa mutta aina väärässä liikkeessä! Hitto! Se oli ihme juttu. Pisteet 33 p. tottiksesta eli tulosta ei tulossa.

kettis meni mukavasti paitsi pituushyppy jossa koira hyppäsi sivuttain telineen ylitse sen viereen. Eli se meni nollille. Tämä olikin ihan uusi variaatio meille. Kuitnekin kettispisteet 42 p. eli kivasti meni, oman tason mukaisesti.

Maastossa oli 4 maalimiestä ja me olimme ainoa B-koirakko ja suoritimme radan ennen A-koiria. Mielestäni toinen etukulma jäi huonolle tarkastukselle, mutta tuuli takaapäin joten ajattelin että jos siellä jotain on, niin koira ottaa sen sitten seuraavilta pistoilta.

Edetessämme tuuli kuitenkin kääntyi ja pyöri milloin mitenkin, joten olin aika varma, että etukulmaan jäi joku, etenkin kun alusta ei noussut yhtään ukkoa. Edettyämme keskilinjaa pitemmälle alkoi ukkoja sitten nousta, hyvin koira ilmaisi ne ja käyttäytyi hyvin maalimiehillä. Koira teki välillä vähän lyhyempiä pistoja ja keskilinja veti puoleensa, mutta välillä sitten eteni tosi kauas ja kiipeili ylhäällä kallioilla, joten piti vain luottaa, että se riittää.

Yhden aika loppupäässä rataa vasemmalla puolen olleen ukon Miklos nosti kaukaa, ehkä puolesta välistä keskilinjaa. Kun loppupuolelta nousi vielä kolmas ukko, olin jo valmis lopettamaan koska olin varma että alkuun jäi yksi. Kysyinkin tuomarilta, että montas näitä nyt oli, ajatellen onko tämä tässä, mutta tuomari totesi että aikaa on vielä jäljellä. Keskilinjaa oli jäljellä ehkä 30 m joten huokaisten ajattelin että no mennään nyt sitten loppuun asti vaikka johan se loppu näkyy jo. Ja seuraavalla pistolla oikealle koira haukkui viimeisen, neljännen maalimiehen. ;-D

Saimme maastosta hienot pisteet 188 p. jotka oli meidän parhaat hakupisteet (no jostain PEHAsta on saatu Erinomainen maastosta aiemmin) ja kokeen parhaat maastopisteet. :-D
10 p. lähti pois sitä että en aina ihan täsmälleen tiennyt missä koira on (aina se kuitenkin oli oikealla puolella :-D) ja 2 p. yhdestä ilmaisusta siitä että kehuin koiraa ennen kuin saavuin maalimiehelle asti. Muuten tuomari sanoi ilmaisuista, että kuten kuulitte niin tällä koiralla ne on kunnossa, ja kaikista muista ilmaisuista tuli siis täydet pisteet. :-)

Oli ihan kiva nähdä että maasto pelittää näin yllättävän hyvin, minä kun olen aina pitänyt hakua meidän heikoimpana lajina.