Lähdettiin hälytysryhmän tyttöjen kanssa Helin Mökille Mäntyharjulle vähän treenailemaan ja relaamaan. Olisin kyllä voinut relata enemmänkin, vaikkei nyt mitenkään hiki hatussa treenattukaan.

Miklos ui, ui ja ui. Aina kun tilaisuus koitti. Ja kunnes hampaat kalisi. Sitten sitä lämmitettiin ja kuivattiin saunassa.

Pe-iltana vaan syötiin ja Miklos ui.

helinmkill07.jpg

helinmkill15.jpg

Lauantaina tehtiin Mikolle jälki pellolle. Sitten satoi pari tuntia, ja pelto oli varsin mutainen. Mutta koska jälki oli tehty, se myös ajettiin. Miklosin elämän vaikein jälki! Jälkeä ajettaessa satoi yhä. Otin noston suoraan jäljen päälle. Ensimmäinen neljännes meni tosi hutiloiden ja jäljen päällä vaeltaen. Kulma joka oli ihan kosken rannassa, oli haastava - Miklos olisi mieluiten pulahtanut tässä välissä polskimaan.

Sitten tuli vaikea esine, pieni muovinen korkki, ja Miklos haistoi sen, mutta paikallistamisessa meni pitkään. Se kaivoi oikein kaaressa esineen ympärillä ;-D kunnes osui kohdalle, mutta esine juuttui sen tassuun, ja niin se yritti kaivaa sitä esille mutta aina siirsi sen tassulla alleen. Kun lopulta saatiin esine ylös, niin sen jälkeen alkoi parempi jäjestäminen. Vieläkin oli tosi vaikeaa, mutta tätä pystyi jo kutsumaan jäljestämiseksi. Kulmat ja esineet oli kyllä vaikeita. Lopuksi mentiin kulmasta reilusti ylitse, ja Miklos sai hajun jäljen loppuun siirtyneestä jäljen tekijästä, ja annoin sen mennä - että saatiin kuitenkin hyvä loppu.

helinmkill50.jpg

helinmkill54.jpg

Jäljeltä mentiin suoraan järvenrantaa huuhtomaan mudat pois, ja sitten leviteltiin kaikki välineet ja vermeet lämpimään saunaan kuivumaan ruokailun ajaksi. :-D

helinmkill56.jpg

helinmkill61.jpg

Video

Illalla otettiin ilmaisuharjoituksia rantavedessä kivellä istuvalla maalimiehellä. Tässä Miklos ensin meni uimaan maalimiehen viereen, sitten tuli maihin pissalle, ja katsoi maalimiestä ja juoksi ilmaisemaan sen. Hmm??
Myöhemmin illalla syötiin taas, ja sitten istuttiin pari tuntia kynttilänvalossa kun oli sähkökatkos.

Sunnuntaina otettiin aamusta ilmaisuharjoitus iiisolla kivellä metsässä. Maalimies oli kiven päällä. Miklos sitten kiipesi vauhdikkaasti sinne kivelle :-D vaikka nimenomaan vaikeuden piti olla siinä että koira joutuu ilmaisemaan maalimiehen jostain alhaalta.

Sitten testattiin vähän hajun kulkemista virtaavassa vedessä. Aina saamme luennoilla kuulla siitä, mutta koskaan en ole sitä päässyt harjoittelemaan. Niinpä laitoimme maalimiehen istumaan voimakkaasti virtaavan pitkän kosken rantaan, jalat ja toinen käsi vedessä. Koira laitettiin alajuoksulla veteen ja lähdettiin kulkemaan vastavirtaan. Pintaa seuraamalla saattoi arvailla, minne vesi veisi maalimiehen hajun - ja kyllä oli mielenkiintoista seurata koiria alajuoksulla, kun ne saivat hajun juurikin samasta kohtaa!

Koiramme ovat tottuneita jättämään hajuvanan tarpeen vaatiessa, ja niin useimmat nousivat hajun saatuaan rantaan ja halusivat kiertää rannnan kautta etsimään hajua ylempää virran varrelta. Pitkäkoipinen Jeppe seurasi hajuvanaa vedessä kulkien, ja vasta kun eteen tuli rantaan vedetty vene (jonka toisella puolen maalimies oli), se nousi maihin ja kiersi maalimiehen luokse. Tämä oli varmasti ihan järkevä ratkaisu, sillä siinä kohtaa oli todella voimakas virtaus.

Miklos kahlasi vedessä oikein tyytyväisenä, kunnes sai hajun, ja lähti seuraamaan sitä vedestä käsin. Sekin harkitsi hetken nousua maihin veneen kohdalla, mutta lähti sitten kiertämään sitä uiden, hajua seuraten. Tässä vaiheessa huusin maalimiehelle, että nostaisi Mikon valjaista maihin heti kun yltää siihen, koska siinä kohdassa oli niin kova virtaus ja tassut ei yltäneet pohjaan. Näin maalimies tekikin, ja otti haukun maissa ja palkkasi sitten. Taitava Miklos!

Video

miklos004_2__0001.jpg

miklos004_1__0002.jpg

Iltapäivällä otettiin vielä vähän hakua Mikolle, toisella puolen olevat maalimiehet seisoivat polvia myöten rantavedessä. Hienosti Miklos ne ilmaisi vedessä seisten eikä lähtenyt uiskentelemaan!

Ennen kotiinlähtöä Miklos sai vielä pulahtaa polskimaan. Kun pysähdyimme jätskitauolle puolen tunnin ajomatkan jälkeen, oli Mikolla pissatauko, ja se siis kusi 65 sekuntia putkeen. ;-D Niin paljon se hörppii vettä uidessaan!

P.S. Tämä oli yksi kohokohta: Kaloja ruokkimassa!