Miklos on treenaillut tässä talven aikana vähän enempi harvakseltaan. Lähinnä hälytysryhmän harjoituksissa tms. Viimeksi otin treeneihin mukaan vain Miklosin ja Diisu sai jäädä kotiin. Mahtoi Mikolle tulla hyvä mieli!

Menimme Pauligin tyhjentyneen konttorirakennuksen tiloihin treenailemaan.

Miklos kävi täällä jo kerran aikaisemmin treenaamassa alakerran pukuhuoneessa, jossa oli kymmeniä pukukoppeja rivissä ja pesuhuone suihkukoppeineen. Haju alakerrassa oli kerrassaan tyrmistyttävä kun viemäreissä oli vedet yms seisseet viikkotolkulla! Aluksi Miklos liikkui todella hitaasti ja varovaisesti, kuin sekin tyrmistyneenä hajusta. Hetken kuluttua se kuitenkin sai etsintä-vaihteen kytkettyä päälle, ja alkoi melko järjestelmällisesti tutkia kaappeja. Se haukahteli tilan toisessa päässä muutamia hajanaisia haukkuja, ja sitten kun se paikallisti oikean kaapin, raapi se ovea tassulla ja haukkui määrätietoisesti.
Suihkuhuoneessa oli jälleen oma tyrmistyttävä hajunsa, sielläkin, mutta melko pian Miklos paikallisti suihkuverhon takana olevan maalimiehen ja "tunkeutui" sen luokse. Hyvä treenit. Haastavat aromit!

Nyt toisella treenikerralla emme menneet alakertaan lainkaan, vaan käytössä oli toimistotiloja kolmessa kerroksessa. Osa käytävistä ja huoneista oli pimeinä, osa hämärinä ja osa valaistuina. Miklos työskenteli reippaasti, melko järjestelmällisesti, itsenäisesti ja ilmaisuista kuuli heti kun se oli paikaillistanut maalimiehen varmuudella.

Loppuun tehtiin vielä Mikolle källi, eli laitettiin maalimies Maailman Pelottavimman Asian eli imurin taakse... ;-D Joskus aiemmin on laitettu maalimies ihan kylkikyljessä imurin viereen, ja tällöin Mikko haukkujen välissä vilkuili epäillen imuria. Miklos tunnistaa imurin kuin imurin mallista ja merkistä riippumatta, ja imurin ei tarvitse olla edes päällä ollakseen Pelottava Imuri. Imurista huolimatta etsintä ja ilmaisu onnistuu ja häntä heiluu kovasti, vaikka kotona imuroidessa mikko mieluiten istuu ulkona toisessa päässä pihaa.

Video