Kouluttauduimme muutaman päivän ajan Kalkkipetterissä Lohjalla. Ensimmäisenä päivänä oli leirin rakennus ja köysitoimintaa iltaan asti sekä vähän Haitin kuulumisia ja leiriohjeita.

Toisena päivänä oli ohjelmassa kuuntelu- ja katselulaitteet, pelastuskoirat, gps-laitteet sekä tukeminen, eli siis romahdusvaarassa olevien rakennelmien, ikkuna- ja oviaukkojen tukeminen.

Kolmantena päivänä vuorossa oli Haitin kuulumisia, sekä betonin läpäisyä ja tietenkin leirin purku ja pakkaus. Tuli tutustuttua monenlaisiin vempaimiin!

Hieno leiri jälleen kerran! Kiitos kaikille leirillä olleille!


Majka laskeutuu


Majka kiipeää


Miklos esittää koiraa. Mikko on aika hyvä tässä hommassa, kun se osaa juuri oikealla tavalla vähän vedättää porukkaa. Se kyllä huomaa, jos tottumaton ihminen yrittää sitä käsitellä - lähtee ihan pokkana tassuttelemaan ympäriinsä, yrittää kaivella reppuja ja muuten käyttää tilaisuuden hyväkseen. :-D Mutta antaa myös kiltisti pukea valjaita, tossuja yms päälleen, jos joku niin haluaa tehdä.
Mikko esitti myös vähän henkilöetsintää, ja ilahtui kovasti kun yksi pelastajista halusi kokeilla etsittävänä olemista ja kiipesikin piiloon säiliöauton katolle. Saatiin vähän haastetta! :-D
Muuten Mikko vietti kolme tylsää päivää häkissä teltassa. Tulihan telttailtua siis.


Heli on tukenut romahdusvaarassa olevaa seinämää.


Satu poraa seinästä läpi.