USKOMATONTA! Mikon silmissä ei ole tapahtunut mitään muutoksia vuoteen. :-D
Miklos lähti siis mukaan näöntarkastukseen samalla kun oli muuta asiaa silmäspesialistin luokse. Mikon silmälääkäri kun on luvannut tsekata Mikon silmät aina kun tulen käymään siellä jonkun muun asian takia. :-)

Suurin salainen toiveeni on viime syksystä lähtien ollut, että jos Mikon tilanne jotenkin voisi jäädä edes tähän, jos jotenkin. Mutta PRA:n kanssahan niin ei käy. Viime keväänä eräs silmälääkäri sanoi Mikosta, että kyllä se kesän aurinkoisina päivinä vielä pärjää, mutta syksyllä tarvii jo oman opaskoiran. Ja nyt tilanne ei olekaan muuttunut mitenkään. Näyttää siltä, että se ei olekaan PRA. Se ei täytä minkään tunnetun silmäsairauden kriteereitä. Näyttää siltä, että se voi ollakin siitä myrkytyksestä johtuvaa. Ensimmäistä kertaa silmälääkäri otti tämän teorian todesta ja kyseli siitä tarkasti. Se onkin nyt ihan varteenotettava vaihtoehto. TYÖTAPATURMA. :-/

Sama spesialisti on nyt tutkinut Mikon silmät neljä kertaa. Ja tämä mies ei usko mihinkään myrkytyksiin. Mutta nyt ei ole enää oikeastaan muita selityksiä jäljellä.
Putkinäkö sillä on, ja pupillit sopeutuu pimeään hitaasti, mutta jos tähän jäädään, niin se olisi loistavaa. Itse asiassa aikaisemmin on todettu että pupillirefleksi ei enää toimi juuri lainkaan, mutta nyt kun kokeiltiin mm. ihan perinteisellä pöytälampulla, niin ne toimi sen kanssa melkeinpä normaalisti ("en minä nyt sanoisi että ne niin huonot on" oli lääkärin kommentti pariin kertaan).
Koska verisuonitus verkkokalvolla on kuitenkin heikentynyt, niin verkkokalvon toiminta tulee myös heikkenemään ajan myötä, mutta se on pientä aiemman ennusteen rinnalla!

Tämä uutinen kyllä jaksaa hymyilyttää!