Tänään treenasimme Kuusankoskella. Otimme pienryhmässä ensin kierroksen raunioilla, ja sitten siirryimme rakennukseen. Saatiin oikein hyvät treenit.

Raunioilla Miklos liikkui ihan kivasti, ja ilmaisi reippaasti ukot. Yhdellä maalimiehellä Miklos ilmaisi ensin hetken aikaa juuri käytettyä, nyt tyhjää piiloa, kunnes siirtyi vieressä olevalle pystykaivolle. Sitä se sitten raapikin, joten tiesin että siellä se maalimies oli.

Rakennuksessa Mikko oli ihan tosi hyvä. Kuusankosken rakennus on nelikerroksinen: maantasalla olevasta kerroksesta johtaa jyrkät avoportaat niin alas pimeään kellariin kuin ylempiinkin kerroksiin. Monilla koirilla on vaikeuksia kulkea näitä portaita, erityisesti pimeään kellariin.
Halusin kokeilla talon etsimistä niin, että minä pysyttelisin ensimmäisen kerroksen ovensuussa, ja koira kävisi yksin kaikki kerrokset läpi. Talossa oli treenattu jo monta tuntia, joten hajuja oli varmasti kaikkialla. Laitoin maalimiehet kellarissa olevaan säkkipimeään huoneeseen, ja ylimpään kerrokseen "pullomeren" taakse (lattialla on iso kehikko täynnä tyhjiä pulloja ja koiran on mentävä niitten ylitse).

Oletin että etsinnästä tulee pitkä, ja koira on vaikea saada ylimpään kerrokseen asti kun en pääse ohjaamaan sitä ylimpään kerroksiin vieville portaille; ja oletin myös että pimeissä kerroksissa (kellari ja toinen kerros) kestäisi kauan koska Mikon silmät tottuu niin hitaasti pimeään ja sillä on hämäränäössä ongelmia. Lähetin Mikon talon ulkopuolelta sisälle, ja se paineli saman tien kellarikerrokseen, ja yllättävän nopeasti sieltä kuului haukku!
Sitten Mikko kierteli ensimmäisessä kerroksessa, ja sitten kun se oli portaitten kohdalla, kannustin sitä kiipeä-käskyllä jatkamaan seuraavaan kerrokseen. Tämä onnistui. Sitten vain odottelin. Portaitten raosta näin, kun se oli viimeisimpään kerrokseen menevien portaitten luona, ja taas kannustin sitä kiipeä-käskyllä. Sinne se meni sitten ylimpään kerrokseen, ja sitten aika pian kuuluikin pullomeren kolinat ja iloinen ilmaisuhaukku. :-D

Olin todella tyytyväinen, kumpikin harjoitus meni kuin Mikon parhaina vuosina! (joitten, katkerana totean, itse asiassa periaatteessa pitäisi olla juuri nyt)

Video, Miklos raunioilla

Illalla kokoonnuimme Helsingin keskustaan kansainvälisen pelastuskoirapäivän merkeissä. Edustimme itseämme tällä kertaa FRF-varusteissa. Nelosen TV-kamera kävi kuvaamassa hienoa rivistöä eduskuntatalon portailla.

Video, KV pelastuskoirapäivä (Nelonen)

 Kuvat alla: Jari Miettinen.