Miklos on viime aikoina tehnyt katoamistemppuja. Se muka ensin makoilee kaikessa rauhassa pihassa, ja sitten yhtäkkiä onkin hilpaissut jonnekin ihan muualle. Olen opettanut sille luoksetulon merkkivihellyksen pillillä, ja silloin kun se tulee oikein nopeasti saa aina jotain ekstrahyvää herkkua. Viime aikoina tämä pillikään ei ole oikein toiminut, joten tästä voimme vetää johtopäätöksen, että Mikolla on jo ollut jotain ekstrahyvää herkkua...

Nimittäin viikko sitten Miklos teki tämän katoamistempun ja tuli lopulta, monien kutsuhuutojen ja vislausten jälkeen, tuolta raksatontilta päin, tietä pitkin kaikessa rauhassa tempsuttaen, maitotölkki suussaan! Ja tölkissä oli vielä herkkua jäljellä, nimittäin se tönkkö paksu valkoinen köntsä! Ja Mikon partakarvat asianmukaisesti valkoisessa pahanhajuisessa töhnässä.

Yhden kerran voi vielä selittää sillä, että se on penkonut jotain roskista (epäilyn kohteena naapuritontin raksa), ja löytänyt sieltä pahaksi menneen maitotölkin. Mutta kun sama toistuu viikon sisällä kolmesti, herää jo epäilys, että joku on tarkoituksella hapattanut maitoa, ja Mikko on löytänyt apajat ja käy siellä herkuttelemassa ja sitten lopulta ottaa tölkin ihan mukaan, kun niin kovasti huudellaan ja vislataan kotoa päin.

Tölkit on selvästi avattu siististi ylhäältä päin, Mikon ei ole tarvinnut niitä juurikaan rikkoa; ja niissä on ollut paljon maitoa (eli iso valkoinen klöntti). Maalla on kuulemma joku vanha tapa jättää maitoa seisomaan lämpimään paikkaan ja hapattaa siitä jotain tällaista "herkkua" - eli kysymys kuuluu enää, kenen apajilla Mikko käy varkaissa?

Ei muuta kuin koira ketjuun tai aitaukseen aina, kun se ei ole silmän alla...