Tänään Mikko kävi lääkärintarkastuksessa ihan tässä kylillä. Mikko ei ollutkaan siellä vielä kertaakaan käynyt, Diisu on käynyt parsittavana pari kertaa. Otin pissanäytteen ennen lähtöä kotoa ja se olikin vähän haasteellinen homma. Tyttökoirilta on kyllä NIIN paljon helpompaa ottaa pissanäyte! Kävelytin Mikkoa tienlaitaa myöten lyhyessä hihnassa ja kun se vihdoin nosti jalkaa, törkkäsin purkin suunnilleen oikealle hollille, jolloin se lopetti pissaamisen ja mulkoili minua kuin sanoen: "Perverssi!" ja pisti hanat kiinni. Onneksi sain riittävän näytteen kuitenkin otettua.

Mikko oli lääkärissä tosi kiltti. Ovesta sisään tultuamme se nuuskutti eteisaulan mattoa ensin ehkä 5 minuuttia nostamatta kertaakaan nenää irti siitä, ja siirtyi sitten koiranruokahyllyille jossa vietti erityisesti muonasäkkejä nuuskutellen jotakuinkin vielä 3 minuuttia. Sitten pääsimme sisään vastaanottohuoneeseen.

Lääkärintarkastus oli ehkä vähän haasteellinen tehtävä henkilölle, joka ei tunne koiran sairashistoriaa - kun vikaa on koko selän mitalta rangassa, toisen etujalan liikerata on vajaa ja silmissä ei enää juurikaan pupillirefleksiä. Lääkäri sai kuitenkin venyttää ja vääntää Mikkoa miten halusi (vaikka sattuikin), Mikko seisoi kiltisti paikoillaan keskellä huonetta ja minä istuin ja katsoin rauhassa sivummalta.

Sitten ruvettiin ottamaan verinäytettä ja ainoa pelonpaikka tuli vastaan - kun yritettiin ajaa karvoja etujalasta. Ne surisevat koneet... Kyllä Mikko tiesi, missä suunnassa on ulko-ovi! Kun tästä päästiin ylitse, niin itse näytteenotto sujui kyllä ongelmitta.

Lopuksi Mikko sai kuitenkin taas hyvän mielen kun sai rouskutella pikkupussillisen raksuja palkaksi. :-D Työharjoitteli myös rapsutteli sitä kovasti. Huomenna saadaan tulokset verikokeista. Pissanäytteessä oli hieman korkea ominaispaino mutta ei mitään hälyyttävää.