Lähdin reissuun ja koirien hoito piti järjestää siksi aikaa. Diesel lähti hoitolaan, Moppi "mummolaan" vähäksi aikaa ja Mikko sai jäädä tänne kotikonnuille. Ensin se toki oli viikonlopun Mikkosilla Heddin kaverina, sitten tuli kotiin ja ehdin viettää sen kanssa yhden kokonaisen päivän ja kaksi yötä ennen kuin lähdimme Maijun kanssa Euroopan turneellemme. Mikkohan oli ihan myrtsinä tultuaan kotiin Mikkosilta, jäykisteli ja meni pois kun kutsuin sitä. Onneksi se leppyi lopulta kun kysyin, otettaisko vaikka päärynä tai jotain. ;-)

Mikko oli koiristani se, joka huolestutti ja jonka hoidossa oli eniten järjesteltävää. Tämä johtuu siitä, että viimeksi kun se oli 4 päivää erossa sekä minusta että Mopista, tuli sille kovat masennusoireet, samanlaiset kuin silloin kun Jes-Tas kuoli. Päädyin jopa viemään Mikon eläinlääkäriin kun ajattelin, että sille oli puhjennut diabetes. Ja nyt olisimme poiss 11 päivää! (ja ensin se viikonlopun)

Niinpä Moppi lähti "mummolaan" jo viikonlopuksi, ja Mikko oli ensin viikonlopun Mikkosilla, sitten kaksi yötä kanssani kotona, sitten 4 päivää naapurissa vanhempieni hoidossa, ja sai käydä täällä kotona myös päivittäin. Sitten Virpi ja Rinna tulivat ystävällisesti tänne meille asumaan seuraavaksi viikonlopuksi ja Moppi tuli myös kotiin. Niin Mikolla oli täällä kotona hyvät kaverit ja seuraa. Ja se sai olla omassa kodissaan, mikä on sille selvästi todella tärkeää nykyään. Myös Moppi on sille todella tärkeä vaikka onkin isoegoinen tyranni.
Virpi oli muuten tehnyt saman havainnon kuin minä: niin kauan kuin Moppi oli poissa, Mikko ja Rinna olivat käyttäytyneet kunnolla ja hillitysti. Kun Moppi tuli, alkoi yleinen hässäkkä - Moppi villitsi muut täysin, jopa Rinnan! Virpi kertoi Mikon vahtivan kovasti samaan tapaan kuin viimeksi hänen ollessa meillä hoitamassa koiria. Kuulemma sitä vallan pelästyy kun kesken kaiken hiljaisuuden Mikko pistää hirveän hälyytyksen päälle. sama juttu kuin kun Mikko oli Mikkosilla maalla. Tätä ei tapahdu samalla tavoin kun itse olen kotona, joten minä en valitettavasti voi tähän asiaan vaikuttaa.

Sunnuntaina vanhempani tulivat taas naapuritaloon ja Mikko ja Moppi viettivät siellä vielä 4 päivää. Näillä keinoin Mikko säilyi iloisena ja hyvillä mielin koko reissumme ajan. Suurkiitokset kaikille jotka tekivät tämän mahdolliseksi! :-)