Kun pennut täyttivät 4 viikkoa, niin yhtenä yönä heräsimme aamuviideltä siihen, kun Moppi ärjäisee kovaan ääneen suuren vahtihuudon sängyn alta. Laitoin valon päälle ja näin Mikon seisovan makuuhuoneen ovella onneton ilme naamallaan. Ihan kuin se olisi sanonut "Saanko tulla tänne teidän kanssa, en uskalla nukkua alhaalla? Siellä on ne pelottavat pennut!". Voi Mikkoa, kun oli pilkkopimeässä etsinyt reitin alakerrasta ylös ja vielä makuuhuoneeseen, jonne sen ei ole lainkaan lupa tulla.

Syykin selvisi: KAIKKI pennut olivat kiivenneet ulos pentulaatikosta, jonne ne laitettiin vielä yöksi tuossa vaiheessa. Mikko ei luottanut, että aidat ja portit estävät pentujen pääsyn hänen yöpymistilaansa toimiston puolelle. 

Tuosta yöstä lähtien Mikon on ollut lupa nukkua yö makuuhuoneessamme ja myöhään illalla se livahtaakin jossain huomaamattomassa välissä yläkertaan ja sängyn alle. Pari päivää sitten sängyn alle kömpiessään  se vei mukanaan kirjani joka oli lappeellaan lattialla. Siellä se sitten makasi kirjani päällä käteni ulottumattomissa. Kun yritin saada Mikon pois sängyn alta kalastellakseni kirjani takaisin, oli vastauksena kumea murina: Minähän en mene nukkumaan pelottavien pentujen kanssa!
Kyllä se kirja sieltä sitten saatiin.  wink