Viime sunnuntaina havahduin siihen, että Miklos huutaa kivusta puutarhassa. Juoksin katsomaan, mikä hätänä ja näin Mikon tempovan jalkaansa irti pitkästä pätkästä paksua taipumatonta metalliverkkoa. Verkonpätkän päässä verkko oli avointa ja jotenkin ihmeellisesti Mikon toinen etutassu oli kietoutunut sojottavien jäykkien metallilanganpätkien ympärille. Metalliverkko oli siis niin jäykkää, että se ei ollut kietoutunut tassuun vaan, todellakin, varpaat ja tassukarvat siihen verkkoon! 

Mikko rauhoittui kun tulin auttamaan, mutta ei ollut helppoa irrottaa koiraa ja verkkoa toisistaan - verkkoa kun oli toista metriä pitkä pätkä joka ei taipunut mihinkään suuntaan, mutta jota piti kuitenkin pyöritellä ympäri, että se ja tassu alkoi löysätä otettaan. Karvat oli tosi tiukasti kiinni verkossa, moneen kertaan pyöritetty metallin ympärille. Lopulta onnistuin!

Yritin kaivella Mikon tassua ja tutkia sitä tarkasti mutta en, ihme kyllä, löytänyt siitä mitään haavaumia tms. Seuraavina päivinä Mikko kuitenkin yrittää hoitaa tassua itse joten se selvästi oli kovin kipeä. Lopulta se oli yhtenä yönä lutsuttanut tassun ihan märäksi ja ontui selvästi. Tassunpohja oli niin kipeä, että en saanut kunnolla katsottua oliko siellä haavaa. Lääkäriin siis. Lääkärissä Mikko rauhoitettiin, koska tassu oli niin kipeä, että siihen ei päässyt katsomaan kunnolla. Tassunpohjasta ajettiin karvat pois. Alta paljastui märkivä itsehoidettu ihotulehdus ja ilmeisesti tassunpohjassa on kuin onkin ollut pistohaava.

Mikko sai hoidoksi antibioottivoidetta ja laitoin tossun suojaamaan tassua ja estämään nuolemista. Nyt meillä on kaksi punatossuista poikaa. Samikset. Erikoista on, että Mölli antaa hoitaa tassuaan tosi kiltisti, mutta kun Mikon tosi kipeää tassua hoidetaan olkkarissa ja Mikkoon sattuu (mutta se puree hammasta eikä huuda), niin Mölli alkaa huutaa tuskasta omassa huoneessaan! 

Mikon tassu oli monta päivää todella kipeä ja sen hoitaminen hyvin tuskaista. Lopulta lopetin antibioottivoiteen käytön ja laitoin vain Bacibact-puuteria, jonka kuivatti tassunpohjan ja varpaanvälit ja tassu parani parissa päivässä. smiley





Mikolla ja Möllillä menee hyvin yhteislenkeillä. Käydään silloin tällöin lyhyellä hihnalenkillä postilaatikolla ja joella. Mölli haluaisi kulkea ihan kylki kyljessä ja hypähtelee välillä roikkumaan Mikon hihnassa ja Mikko välillä tölväisee sitä leikillään.