PON-katselmus 2013 järjestettiin Veikkolassa 16.3.2013. Tällä kertaa meitä edusti koko kotikööri eli Miklos, Mopi ja Mölli. Tuomarina toimi Tanya Ahlman-Stockmari ja yhteensä 46 koiraa oli ilmoitettu.

Mölli ja Moppi sai häkkipaikat ja Mikko sai maata alustalla häkki välissä, se kun osaa käyttäytyä. :-) Tosin jos sitä ei olisi kytketty, olisi se hipsinyt syömään suihinsa kaikkien eväät. Hyötyäkin tästä ominaisuudesta oli: kun emäntä heitteli kakun kuorrutukset ympäri lattiaa haettin Mikko paikalle siivoamaan ja se teki oikein tarkkaa työtä.

Mikko esiintyi reippaasti ja iloisesti ja perinteisesti seisten poseeraamisesta ei tullut mitään. Se myös nautti kun sai haistella alusmattoa yllin kyllin. Sentti sentiltä se analysoi tuoksuja.

Sen kummenpaa menestystä ei tullut - Mikko sijoittui neljästä turistista kolmanneksi. Moppi-reppana oli perinteiseen tapaansa viimeinen. Mikko sai erikoispalkinnon ollen näyttelyn vanhin osallistuja ja lisäksi se pääsi ehdolle parhaan luonteen ja parhaan hännän kisaan. Myös Moppi sai yllättäen ehdokkuuden paras luonne -kehään!

photo Turistit_KV3_zpsd6f8d053.jpg

Turistit: Pörrö, Einari, Miklos ja Moppi. Kuva: Kristiina Viljanen.
Pörrö on Mopin veli. :-) "Tämä oli kyllä hyvin omituinen pentue", totesi Pörrön emäntä :-D

photo koiruudet_zps695564c7.jpg
Kotona palkintojen kanssa.

Mikolle ja Mopille tuli jo riitaa palkintoruokasäkeistä illalla. Mikko sokeana tassutteli olkkarin halki ja Moppi tomerana vahti lattialla lojuneita ruokapusseja. Tapahtui ilmeisesti tahaton törmäys tai kompastuminen ruokapussiin ja siitäkös syntyi soppa! Mistään ei PON kyllä tappele niin hanakasti kuin ruoasta!