Tuomareina ketteryydessä ja tottelevaisuudessa Resi Gerritsen, raunioilla Ruud Haak.
Päivä venyi lopulta 14-tuntiseksi, kiitokset Maijulle joka sinnitteli seurana koko päivän!

Menimme sitten yrittämään B-kokeeseen vaikka ennakoinkin että ei ehkä mentäisi lainkaan. Tottis meni nipinnapin läpi (36 p.), monta pistettä rapisi kun ohjaaja otti liian vähän askelia (luulin että 20 kun piti olla 30 askelta). Mutta oli myös esim. liikkeestä istumisessa väärä asento. Huono kokonaisuutena, myönnän sen.

Ketteryys meni paremmin, 38 p., liikaa vauhtia, Miklos syöksyi esteille ja niiltä pois - MORE DISCIPLINE! sanoi tuomari (tuomareina oli hollantilainen pariskunta Tsekeistä). Epämiellyttävällä alustalla Mikko luuli kyseessä olevan pituushyppy ja loikkasi mennessä yli. ;-D Parempaankin olemme pystyneet, mutta tällä kertaa näin.

Maastossa (raunioilla) Mikko ilmaisi ekan maalimiehen ekalla minuutilla. Toinen maalimies ilmaistiin 2,5 minuutin kohdalla. Siitä viitisen minuuttia ja kolmas maalimies löytyi, sitten noin 10 minuuttia tyhjän alueen etsimistä, paluu takaisin kohtaan mistä Mikko meni vauhdilla ohi, ja sieltä löytyi neljäs ja viimeinen maalimies.

IPOR-kokeissahan koira kulkee raunioilla ilman ohjaajaa, ohjaaja saa liikkua alueen laidalla ja ohjailla koiraa sieltä. Tämä tuomari kielsi ohjaajaa kutsumasta koiraa luokseen, vain jos koira tuli oma-aloitteisesti luokse, sen sai lähettää erikseen johonkin suuntaan. Muuten koiran tuli työskennellä raunioiden päällä itsenäisesti. Sanoinkin, että en ole koskaan ollut yhtä äänekäs kokeessa, kun nyt kun lähes jatkuvasti huutelin ohjeita, suuntia ja kannustushuutoja koiralle.

Mikko työskenteli mielestäni hyvin eikä siitä varsinaisesti näkynyt väsymys tai uupumus. Tuomarit eivät sallineet koiraa juotettavan kokeen aikana.

Kolmannen ja neljännen maalimiehen Mikko ilmaisi tosi huonosti (myös ekalla ja tokalla olisi ollut parannettavaa), vähillä haukuilla ja kovalla piilon/maan raapimisella ja kaivamisella.
Maastosta saimme 165 p. arvosanalla "hyvä", lopputuloksena 239 p. ja koulutustunnus RH-TB, sijoitus 2.

Kuvat Olli Savolainen ja Anna-Mari Matikainen:

IPOR_5_5_07_006.jpg

IPOR_5_5_07_046.jpg

IPOR_5_5_07_047.jpg

IPOR_5_5_07_048.jpg

IPOR_5_5_07_051.jpg