Otettiin päivällä tottista kotona, eteisessä liikkeestä maahanmenoa ja liikkeestä istumista ja muutama luoksetulo ja sivulle tulo. Runsaasti palkkaamista ja käytin naksutinta koko ajan apuna ajoittamisessa.

Lähinnä keskityin liikkeestä istumisen ja maahanmenon erotteluun. Maahanmenohan katosi ja jouduin opettamaan sen uudelleen, uudenlaisen vihjeen kanssa ja sitä pitäisi vielä vahvistaa paljon. Nyt alkoi tarjota istumisen sijaan maahanmenoa pariin otteeseen, hittolainen. Lopuksi otettiin pitkästä aikaa parit pätkät ryömimistä, jossa kovasti rynni eteenpäin mutta asento oli kohtuullinen.

Ajelin Viilariin treenailemaan kerrankin hyvissä ajoin etukäteen. Päätin ottaa pitemmän session ilman palkkaa eli siis kestävyysharjoituksen. Viime kerran vinkistä viisastuneena en aloittanut seuraamisella vaan jättävillä liikkeillä, ensin istuminen jossa etenin täyden matkan, sitten paluu lähtöpisteeseen ja liikkeestä maahanmeno, tämä meni ensin väärin, autoin käsimerkillä ja otin uudestaan selvien apujen kanssa ja etenin sitten täyden matkan. Otin luoksetulon tästä. Sitten otin takaisinpäin liikkeestä seisomisen.

Sitten taisin ottaa seuraamiskaavion henkilöryhmää lukuunottamatta. Tässä vaiheessa Miklos poikitti takaosalla vähemmän ja seurasi suoremmin ja paremmin oikeassa kohtaa kuin alussa. Mistä ihmeestä se poikittaminen johtuu, tai no sehän johtuu korkeista kierroksista, mutta miten sen saisi pois?? Täyskäännökset vasemmalle koira paikallaan kääntyen meni nyt huonosti. Koira oli huonosti kuulolla ja vähän levoton kai?

Lopetin noutoon, jossa eka nouto meni esineen heittelyksi ja en palkannut siitä. Toinen nouto meni paremmin ja siitä tuli vaihdossa palkaksi pehmopatukka ja kamppailua. Yritin muistaa palkata kunnolla ja pitkään. Sitten koira autoon.

Otin Mopin hetkeksi ketteryyteen nostattamaan Mikon kierroksia, ja sitten otin Mikon aika pian kettikseen. Tehtiin vaihteeksi ensin pöydät jotka kerrankin erottui hyvin vasta-ajellulla niityllä, ja olin vetänyt pöydät mahdollisimman kauas. Lähetyspisteenkin sain aika kauas koska ei ollut vielä paljon muita treenaajia paikalla.
Ensimmäinen lähetys merkille meni pieleen, koira kaarsi vasemmalle. Nyt kun mietin, niin se kaartaa tosi usein ensin vasemmalle ja sitten korjaa suoraan eteenpäin. Toisella lähetyksellä yritin korjata omaa asentoa enemmän oikealle ja koira meni suoraan. Seisahtui itsekseen merkille (tiiliskivi maassa) ja käskystä jatkoi keskipöydälle. Siitä lähetys toiselle sivupöydälle, siitä toiselle sivupöydälle ja siitä keskipöydälle. Ihan nappisuoritus. :-) Palkaksi pääsi roikkumaan pehmopatukkaan taas.
Toistona pöydillä otin merkiltä vasemmalle pöydälle lähdön, joka vaatikin kaksi yritystä, mutta sitten palkkasin pallolla että varmaan jäi mieleen se onnistunut suoritus.

Sitten otettiin muut kettistelineet ja ainoa ongelma oli oikeastaan keinulla, jossa pysähtyi jo ennen puoliväliä jostain syystä. Kutsuin pois ja kun lähetin ponnekkaalla käskyllä, meni ja teki oikein. Tämä toistui joka kerta kun tehtiin keinua tässä sessiossa - ekalla kerralla meni väärin, toisella hyvin. Palkkasin kettiksessa usein, myös telineitten välillä perusasennoista yms.

Lyhyt paikallamakuu sitten kentän laidalla ja sitten saatiin Timppa kantamaan, hän väitti että on kantanut Mikkoa joskus viime keväänä, minä en kyllä muista ja luulin että olisi ollut vieras mies. No, ei siinä mitään ongelmaa kyllä ollut. Otettiin sekä niin että minä kannoin ensin, että niin että vieras henkilö kantoi ensin.

Sitten koulutettiin muita, ja kun vähän hiljeni, otin Mikon tekemään pari telinettä vielä ja laitoin sitten pitkään paikallamakuuseen kentän laidalle. Olisko ollut vartin verran siinä, ammuttiinkin silloin mutta ei se siitä hätkähdä. Alkoi loppua kohti kyllä olla hieman närkästyneen näköinen, että enkö huomaa että hän siinä makaa yhä vaan vaikka jotain voisi tehdäkin!

Kiireitten jälkeen otin vielä illan lopuksi Mikon hetkeksi kettikseen, tehtiin kaikki telineet ilman palkkaa, siis silittelin ja taputtelin vain palkaksi. Pari kertaa taisin jonkun namin antaa, mutta siis pääasiassa en. Nopeasti vain kerta per teline. Pöydillä meni hienosti suoraan keskipöydälle ilman pysähdystä, sieltä toiselle sivupöydälle ja sitten sieltä kolme kertaa karkasi ilman lupaa kohti minua, ja aina palautin sen sinne pöydälle. Ei se yleensä noin karkaile! Minä aina palatessani lähetyspisteeseen jouduin hetken hakemaan oikeaa kohtaa ja tällä välin koira oli jo loikannut ja lähtenyt minua/toista sivupöytää kohden.
Lopulta saatiin homma taas vauhtiin mutta paria siirtymistä myöhemmin Miklos jäi pissimään ihan kaikessa rauhassa kesken siirtymisen pöytien välillä. Oli sillä kyllä kova hätäkin, koska ei nostanut koipea vaan kyykkäsi ja pitkään, mutta silti...

Sitten illan päätteeksi otettiin kaksi toistoa vieraan miehen kantamista, ja nyt oli oikeasti Mikolle vieras mies. Hyvin meni, ekalla kerralla menin itse Mikon ja kantajan luokse lopuksi, toisella kerralla kutsuin luokse.

Hyvät treenit, kerrankin ehti ottaa useamman setin ja kerrankin pöydät oli tarpeeksi kaukana (ekassa setissä).