Viilarissa oli tottisharjoituskoe, johon olin lupautunut henkilöryhmään häiriökoirakoksi. Satoi koko illan.

Ennen koetta otettiin vähän tottista. Aloitin jättävien liikkeitten harjoituksella ja sitten otettiin seuraamista. Riepotuslelu oli jäänyt matkasta joten palkkasin namilla ja hanskan riepottamisella joka kelpasi hyvin koiralle.

Sitten otettiin kettistä, kaikki telineet paitsi pituushyppy koska oli märkää ja liukasta. Kauko-ohjauksessa lähetys paalulle ja siitä keskipöydälle epäonnistui ensin, kutsuin luokse ja otin uudelleen ja silloin meni loistavasti! Otin muistaakseni 5 pöydänvaihtoa ja viimeiselle menin palkkaamaan hanskalla.

Sitten siirryimme pienen tauon jälkeen tottikseen häiriökoiraksi. Häiriökoira oli mukana henkilöryhmässä ja kiersi seuraten ympyrää muiden henkilöiden mukana. Vain haku-SM:ssä olen nähnyt häiriökorian näin tiiviisti mukana ryhmässä, ja henkilöryhmä ohjeistettiin muutenkin olemaan hyvin tiiviisti kasassa. Oli siinä kokelailla pohdittavaa kun yrittivät ehtiä jostain pienestä välistä ryhmän keskelle ja taas ulos.

Miklos harjoitteli häiriökoirana kärsivällisyyttä. Välillä pidin käskyn alla maassa muitten liikkeitten ajan, välillä sai olla ilman käskyä odotteluajan. Vähän odottelin että olisi tullut räksy esille, mutta ihan paria puffausta lukuunottamatta ei tullut. Namipalkalla hyvin jaksoi seurata ja pitää tiiviin kontaktin aina kun suorittava koira tuli ryhmään. Kaksi koiraa pyrki haistelemaan mutta ei Mikkon niihin ehtinyt kiinnittää huomiota. 

Hyvä treeni kaikenkaikkiaan, vaikka vähän ikävää olikin seistä pari tuntia sateessa ja omituisten pikkuötököitten pureskeltavana.