Vietimme ensimmäistä kertaa Joulun omassa talossa, ja vieraat tulivat meidän luoksemme, me emme tänä jouluna mene minnekään. Ihana, oma maalaisjoulu. Kylmä on - pakkasennätys oli -29,9 C astetta yöllä. Sisälläkin saisi olla lämpimämpää. Mutta tunnelma ainakin on lämmin. :-)

Hain joulukuusen tuosta omalta pellolta. Siinä on kolme kuusta jotka ihan turhanpäiten kasvaa kauniilla luonnontilaisella niityllä, eli siis vanhalla pellolla jonka heinää ei ole korjattu ainakaan 15 vuoteen enää. Sahasin niistä kauneimman, raahasin olohuoneeseen ja illalla koristeltiin se. Hieman kulahtanut ja toispuoleinen, mutta onpahan oman maan kuusi. :-)

Eilen illalla laitettiin saamamme paketit kuusen alle. Illan tulen vetäydyimme nukkumaan, Pöpönen yläkertaan, kun hämärässä alkoi olohuoneesta kuulua ripinää ja kolinaa. Pöpönenhän se sinne oli livahtanut avaamaan paketteja! Yllätin ryökäleen itse teossa, huudahdin vihaisesti ja Pöpönen livahti karkuun rikkinäinen possunkorvapussi suussaan. Vain Pöpösen rakas Rotta jäi rikospaikalle. Possukorvat ja samassa paketissa olleet villasukat oli hujan hajan olohuoneen lattialla osoittaen selkeästi varkaan pakenemissuunnan. :-D


Tänään sitten heti aamusta avattiin paketteja. Mikolle löytyi postin tuomasta paketista jotain erityisen mieleistä, nimittäin täytelakuja ja keksejä. Terveisiä Kuusamoon!

Iltapäivällä tuli vieraat. Glögiä juotaessa Miklos muina miehinä könysi sohvalle suosikki-ihmisensä viereen. Tiesi tasan tarkkaan, että se oli kiellettyä, mutta silti kömpi siihen. Kyllä se osaa hyödyntää tilaisuudet kun ne tulee kohdalle. ;-)


Kah, meillähän on vesikuppi olkkarissakin! tuumasi Mikko ilahtuneena ja hörppi pitkän aikaa metsän makuista vettä joulukuusen jalasta. Kätevää.

Iltalääke väsyttää kovasti, ja pari tuntia sen saamisen jälkeen Mikko oli valmis yöpuulle. Se käpertyi toimistohuoneen vuodesohvalle kerälle ja oli varsin tyytyväisen oloinen.

Illan hiljetessä istuin omaan olohuoneeseen joulukuusen ja kynttilöiden valoon katsomaan vielä televisiota. Koirat kömpivät seuraksi, unisina. Otin vielä pojista poseerauskuvan takan edessä:

Hyvä Joulu. Ja hyvää Joulua!