Kyllä se niin on, että ei me PEJÄ-kokeen metsäjäljestä varmaan koskaan saada sitä tulosta. Tällä kertaa meni täysin mun piikkiin tää homma.

Miklos nosti ensin takajäljen, käänsin sen ympäri ja se lähti hetken nikoteltuaan jäljestämään oikeaa jälkeä ja oikeaan suuntaan. Jäljen nostosta saimme H:n.

Matka eteni aika varman tuntuisesti ja eka esine löytyi. matka jatkui ja noin 500 metrin kohdalla löytyi toinen esine. Sitten matka jatkui Mikon mielestä metsätien uraa myöten ja sitten tie johti sellaiseen kivikkoon. Kivikossa ei ollut paljon muuta kuin kiveä, ja jälki katosi Mikolta. Se haki sitä ahkerasti edestäpäin, vasemmalta ja vähän myös oikealta, mutt akivikko jatkui oikealle nii nettä tuntu iettä se olisi aivan liian vaikeaa jos jäki menisi siinne. Ja koira palasi monesti siihen kivikkoon.

Lähdimme ympyrässä nostamaan jälkeä edesta ja vasemmalta mutta ei noussut enää jälki, ja sitten lopulta koira alkoi syödä ruohoa ja passivoitua kun kehotin jäljelle. Palasimme vielä 2. esineen löytöpaikalle mutta eipä se auttanut. No, ei kun taktikoimaan että kaipa se jälki palaa aika lähelle lähtöpaikkaansa, joten lähdin sinne kivikon oikealle puolelle kulkemaan koiran kanssa ja ajattelin koittaa siitä vielä nostaa uudestaan jälkeä ja kulkea takaisin tielle jolta oli lähtö, jos vaikka jälki löytyi uudelleen ja saataisin vielä yksi esine ja ukko.

Kivikon jälkeen jonkin aikaa kuljettuamme, Miklosin keirrokset nousi yhtäkkiä hirveästi ja se alkoi kiskoa poispäin lähtöpisteestä. Vimmatusti se kiskoi sinne, ja oli jollain jäljellä siis. Menin vähän matkaa perässä, ja vastaan tuli valtavan leveä oja, jonka yli koira kiskoi. Päättlein jäljen suunnasta, leveästä ojasta ja koiran kierroksista, että nyt se on tuoreella hirvenjäljellä, kiskoin koiran pois ja lähdin palaamaan autoa kohti suunnitelmani mukaan.

No, se oli sitten se oikea jälki. Se oli mennyt kivikon ylitse oikealle, kääntynyt kohti alkupistettä, tehnyt terävän kulman ja jatkunut poispäin useammankin suuren ojan ylitse.

Voi perkele. Miksen voinut vain luottaa koiraan??!