Treenailtiin pimeänä torstai-iltana Puotinharjussa. Ekalla alueella kiersimme pienen metsikön ja katsottiin mistä koira saa hajun. Lähdettiin liikkeelle koira liinassa ensin leveää kävelytietä pitkin ja aika pian Miklos nosti rullan ja lähti sitten menemään pöheikköön sisälle. Tuntui lähinnä jäljestelevän ja alueellahan olikin tuoreita jälkiä ja maalimiehiä ollut monessa eri kohdassa. Annoin hetken aikaa tarkennella mutta kun mitään määrätietoisempaa toimintaa ei ilmennyt, otin koiran pois ja jatkoimme matkaa. Metsikön toisella puolen oli hiekkakenttä ja sen reunalta tuli sitten voimakas haju koiralle, eli koira pysähtyi ja haukkui ja päästi liinasta irti ja annoin sen mennä metsikköön maalimiehelle jonka ilmaisi hienosti.

Toinen alue oli isompi heinikkoalue, jonka toista laitaa reunusti hiekkakenttä ja siellä täällä puita ja pöheikköä, toisella puolen virtasi puro. Tuuli hiukan viistosti edestäpäin, joten lähdin tuulen alapuolelta liikkeelle ja etenin siksakkia laidasta toiseen. Koska tuuli hiukan viistosti, niin koiraa piti käyttää aivan alhaalla joen vesirajassa asti, jotta puronvarsi tuli tarkastettua kokonaan, sillä puro mutkitteli ja sinne olisi voinut jäädä helposti katvealueita.
Kivasti maalimies oli melkein alueen takakulmassa saakka, niin saimme vähän pitemmän etsinnän ja koira teki kyllä kivasti töitä. Siksakkia mentiin laidasta toiseen ja sitten yhdellä kerralla alhaalla puronvarressa koria alkoi kiskoa eteenpäin, pyhdyin ja se haukkui, eli voimakas haju oli, ja päästi sen menemään ja se olikin jo hyvin lähellä maalimiestä.

Lisäksi ollaan tottisteltu kotosalla silloin tällöin, pari kertaa viikossa ehkä. Lähinnä tarkkaa seuraamista, suunnan ja vauhdin muutoksia sekä oikeaa perusasennon paikkaa ja eteen istumista. Kerran otin ihan sivulta eteen siirtymistä, tuntui että koira vähän tajusi mitä halusin mutta ei ihan täysin. Pitää ottaa toistoja, että saadaan vahvistettua tänne-käskyn oikeaa paikkaa edessä. Myös lenkillä olen muutaman kerran ottanut liikkeestä jättäviä liikkeitä.