Mikko on vakavikko, yleinen valvoja ja vähän myös kantelupukki. Kun Diisu lähtee pihasta tielle tai autojen kääntöpaikalle, yksinään, Mikko ilmoittaa siitä välittömästi haukkumalla ja kääntymällä katsomaan minuun. Jos autojen kääntöpaikalle mennään yhdessä, eli Mikon johdolla, on tilanne tietenkin ihan eri - puhumattakaan siitä jos Miklos on lähtenyt naapurin raksatontille työmiehiä moikkaamaan (jakamaan eväitä).

Tänään Diisu oli yksinään mennyt ihan vähän matkaa tietä tuonne raksatontille päin, ja pörräsi ja haisteli siinä kaikessa rauhassa. Miklos istui keskellä pihaa ja haukkui paheksuvasti, katsoen vuoroin Diisua ja vuoroin taloa (minä olin sisällä). Ikkunasta katselin tätä näytelmää, halusin nähdä lähteekö Diesel kauemmas vai tuleeko itse takaisin pihaan.

Miklos haukkui ja oli suorastaan tyrmistynyt, että kukaan ei tullut ovelle komentamaan Dieseliä, joka rikkoi sääntöjä. Lopulta se ihan kuin huokaisi syvään, nousi ylös ja lähti jolkottamaan Dieseliä kohti. En tiedä mitä tapahtui, mutta Mikko meni Diisun luokse, kääntyi ympäri, ja sitten ne tulivat peräkanaa takaisin pihaan. Se ihan selvästi kävi hakemassa Diisun takaisin pihaan.

Tämä oli oikeasti tosi positiivinen juttu, sillä mielestäni se kuvastaa, että Diesel on osa Mikon laumaa.