Kun ajelin Porvoosta kotiinpäin Miklosin kanssa, päätin käydä sateisen ja pilvisen illan sekä tulevan kokeen kunniaksi vetäisemässä jäljen Nikkilän keskustan viheriöille.

Pistin auton parkkiin vanhan postin kulmille ja lähdin talsimaan. Ihan lyhyeksi parturoitua nurmikkoa riittää ihan kivasti Nikkilän keskustassa ja huonon ja myöhäisen ajankohdan vuoksi luotin siihen, että harhajälkiä ei tulisi ihan tolkuttomasti. Jälkeen tuli 3-4 hiekkapohjaisen kävelytien ylitystä sekä yksi asfalttisen ajotien ja jalkakäytävän ylitys. Ajotien ylitys tuli kohtisuoraan, kävelytiet mikä mitenkin. Kerran jälki meni neljän kävelytien risteyskohdasta keskeltä poikittain ylitse. Jäljen tekemiseen meni ehkä vartti.

Sitten odottelin vielä vähän aikaa, valjastin koiran ja lähdettiin jäljennostoon lyhyeltä janalta. Se meni ihan hyvin ja koira eteni hyvinkin tasaisesti jäljen päällä. Kaikki teitten ylitykset meni ihan nappiin, asfaltilla koira paineli tien ylitse vauhdilla ja epäröimättä ja ajautui toisella puolella pari metriä sivuun jäljeltä, etsi sen uudestaan ja jatkoi. Yhtä hiekkaista kävelytietä kulki nainen juuri ennen kuin saavuimme siihen, ja sekään ei koiraa häirinnyt lainkaan. Enemmän se nainen katseli mitä ihmettä me teemme. Samoin kun jälki kulki jalkakäytävän vierellä vähän matkaa, jalankulkijat vähän katselivat. ;-)

Mutta viimeistä esinettä lukuunottamatta koira meni kaikista esineistä ylitse! Esineet oli pieniä paperitolloja, viimeinen oli sukka. Näitä pitää siis harjoitella.

Kokonaisuutena erinomainen treeni ja hyvä suoritus koiralta. Ensimmäinen pitkä suoritus näin lyhyellä nurmella, pitää ottaa uusiksi! Parani loppua kohti.