miklos080918a_0001.jpg

Tänään hakuiltiin Landbossa. Mikolla oli paljon energiaa ja virtaa ja intoa tehdä hommia. Otettiin eri asentoja maalimiehillä.

Mikolla oli ensin vasemmassa etukulmassa ison kivenjärkäleen takana seisova maalimies. Koira oli kuulemma hypännyt vasten kun palkka oli tullut esille, onneksi maalimies oli tarkka ja tiesi mitä tehdä ja odotti että koira peruuttaa ja haukkuu taas ennen kuin palkkasi. Menin maalimiehelle kun koira söi palkkaansa ja tultiin yhdessä keskilinjalle.

Toisessa etukulmassa oli tarkoitukseni lähettää koira pistolle kulmaan ja sieltä tullessaan koira saisi hajun 20-30 metriä keskilinjasta maassa makaavasta maalimiehestä. Meni ihan jetsulleen niin ja koira ilmaisi hyvin, ongelmitta. Menin vastaan ja odottelin vähän matkan päässä kun koira sai palkan, sitten tultiin yhdessä keskilinjalle.

Sitten edettiin keskilinjalla vähän ja lähetin taas vasemmalle, jossa oli kävelevä maalimies. Miklos tuntui ensin jättävän maalimiehen huomiotta ja kierteli ja siksakkasi maalimiehen edustalla jonkin aikaa, mutta sitten kun meni maalimiehelle asti oli kuulemma alkanut haukkua heti.

Sitten ratamestarimme josta oli tullut kameramies, oli unohtanut laittaa seuraavat ukot paikoilleen, joten otettiin pitkä tyhjä pisto oikealle sillä aikaa kun seuraava maalimies kipitti vasemmalle pitkälle alarinteeseen. Lähetin korian sinne, ja se oli kyllä käynyt lähellä ja oikeassa suunnassa, mutta eteni liian lyhyen piston ja ei saanut hajua maalimiehestä. Siirryin eteenpäin kun luulin maalimiehen olevan edempänä keskilinjalla ja lähettelin siitä useamman kerran, aina koira teki kauniin pistion ja eteni eteenpäin samalla. Ihme että se jaksoikin tehdä sellaisella innolla niin monta pistoa samaan suuntaan!
Lopulta olin varma että lähetän väärästä kohtaa ja pyysin maalimiestä huudahtamaan. Juu, oltiin hieman liian kaukana keskilinjalla ja tuulen yläpuolella... Takaisin pikkuisen ja vielä yksi lähetys ja nyt koira oli tullut ja mennyt läheltä ohitse, sitten saanut hajun ja ilmaisi ihan kivasti maalimiehen. Olihan ukko pitkällä, se oli ihan hyvä juttu, ja hyvää oli, että koira meni samaan suuntaan monta pistoa hyvällä innolla ja vauhdilla. Huonoa - olisi oikeasti voinut käyttää silmiään edes vähän, kun ukko seisoi ihan näkyvillä kohdassa jossa ei ollut pöheikköä eikä aluskasvillisuutta. Miklos oli kuulemma tullut loppuun asti nenällään.

Sitten viimeinen maalimies oli aika kaukana oikealla puolen ja annoin hänelle kameran mukaan, olipas hauskannäköistä miten koira tulee metsästä ja alkaa haukkua. :-D

miklos080918a_0004c.jpg

Linkki videoon tässä.