Meille oli tehty jälkiharjoitus Mustavuoren alueelle Helsingissä. Alue on aika vilkas ulkoilualue.

En osaa sanoa, nostiko koira oikeaa jälkeä vaiko ei, mutta huomasin sen melko pian jäljennoston aloittamisen jälkeen kulkevan noin 3 m päästä ohitse esineestä, josta se sai ilmavainun ja kiirehti esineelle ja ilmaisi sen käymällä maate. Palkkasin tästä. Sitten yritettiin jatkaa jälkeä, mutta ei onnistunut, mielestäni koira ei ollut saanut ylös oikean jäljen ominaishajua ja siksi se poikkesi jäljeltä toiselle, polulta polulle jne. Koira meni välillä oikein korkealla nenällä risteillen sinne-tänne, kunnes näimme kallion päällä istuvan nuoren miehen kirjaa lukemassa. Miklos kävi moikkaamassa ja sitten palasimme takaisin yrittämään jäljen nostoa.

Yritimme jäljen nostoa vielä niin, että tökötin sitä löydettyä esinettä Mikon nenään oikein kovasti ja toistin "jälki". Ajattelin, että jospa se ottaisi sen ominaishajun esineestä.
Mutta Miklospa ymmärsi asian eri tavoin! Se lähti hommiin (luulin että nostamaan jälkeä), ja päädyimme täsmälleen siihen paikkaan, josta esine löytyi. Kun olin vain pöllämystynyt enkä tehnyt mitään, Miklos kävi oikein maate ja tökkäsi kuonollaan sitä samaa kohtaa maassa: Tuossa se oli. Missä mun palkka??
No pakkohan se oli palkata. Aika jännää, mun koira osaa näyttää paikan mistä jokin esine on löytynyt! ;-D Löytyisköhän tälle taidolle käyttöä??

Yritimme vielä vihjeiden avulla nostaa jälkeä kauempaa, mutta ei onnistunut, ja emme vissiin olleet ihan oikealla kohdallakaan. Ei tullut mitään, ja katsoin, että keskeytän, koska kyseessä oli vain harjoitus, ja nyt se harjoitus ei vienyt koiraa millään tavoin eteenpäin. En voinut komentaa sitä nostamaan jälkeä metsässä, joka kuhisee jälkiä. Ei siinä ollut vaan mitään järkeä.

Otettiin sitten lopuksi Mikolle ihan tuoreen lyhyen jäljen nosto ja maalimeihen ilmaisu noin 50 askelen pituisen jäljen päässä. Saatiin koiralle kummiskin onnistuminen ja hyvä mieli lopuksi. :-)