Treenattiin vedenpumppaamolla rakennusetsintää illalla. Mikolle oli kellarissa kellarin keskellä olevalla "laiturilla" tynnyrien takana maalimies. Mikko ei nähnyt taas ensin yhtään mitään pimeässä ja liikkui hyvin hitaasti ja varovasti. Se alkoi paikallistaa maalimiestä ja haukkuikin yhden tynnyrin takaa. Sen olisi periaatteessa voinut palkata tästä, koska näin koiran hännästä, että lähellä oltiin.
Lähetin sen kuitenkin vielä tynnyrien ohitse toiselle puolen jossa se pääsi ihan lähelle maalimiestä ja siellä se haukkui ja sai palkan.

Sitten tarkoitukseni oli laittaa se etsimään vielä kellarin alataso: laiturin alle ja alatasossa olevat huoneet. Miklos lähti maalimieheltä ilmeisen huolimattomasti ja ei huomannut laiturin reunaa tai jotakin, sillä se tipahti laiturilta alas, heitti voltin ja putosi selälleen kellarin alatason betonilattialle. Voi räkä. No, koira nousi ylös ja oli vähän hämillään ja alkoi sitten liikkua kuin mitään ei olisi tapahtunut. Mitäpä muutakaan siinä voi sitten sanoa, kuin että jatkaa etsimistä, koska sinne alashan oli joka tapauksessa tarkoitus mennä seuraavaksi. Tosin portaita pitkin.
Miklos kierteli laiturin alla ja meni sitten yhteen kahdesta huoneesta, ja sitten kuului vain reipas polskahdus kun koira putosi huoneen lattiassa olevaan kaivomaiseen reikään joka oli täynnä vettä.
Kun pääsin paikalle, kulki uitettu koira huoneen toisessa päässä haistelemassa paikkoja. Oli kyllä vähän sen näköinen jo, että ei kaivannut enempää yllätyksiä...

Jatkettiin toiseen kerrokseen ja siellä Miklos haukkui yhtä vaatekomeroa oikein antaumuksella. Tai siis haukkui sen vaatekaapin sisällä. Maalimies oli vastakkaisessa kulmassa parin laatikoston takana. Komensin porukat kokonaan viereiseen huoneeseen, koirakin tuli sinne ja bongasi siellä heti yhden oven takana olevan maalimiehen. Sitten lähetin sen takaisin edelliseen huoneeseen ja aika hyvin se sitten osasi itse etsiä muualtakin kuin sieltä tyhjästä vaatekaapista ja lopulta paikallisti maalimiehen.

Kolmannessa kerroksessa maalimies löytyi nopeasti muurin päältä ja Miklos osasi jopa kerrankin katsoa, että maalimies oli siinä.

Hyvä treeni noita kahta tippumista lukuunottamatta, no veteen pulahtaminen ei nyt tuntunut missään mutta tietenkin nyt pelottaa, satuttiko Miklos jonkun kohdan selästään sillä asfaltille tippuminen selällään ei voi olla jättämättä jälkiä. :-(