Sen vuoden ekan jäljen tekemisen kyllä taas huomasi! Koira olisi vain halunnut jäljestää! Kaaos lumisessa metsässä. :-/

Ja mun piti treenata simppeleitä suoria pistoja joitten päässä on maalimies. Oltiin jo treenattu useampi koira ennen Miklosia, joten jälkiä riitti, ja se olisi jäljestänyt ne kaikki...

Eka mm oli lähellä pöheikössä ja se sujui hyvin. Tokalle mm meni jotenkuten, itse asiassa maalimiehen taakse josta lähestyi (loppujen lopuksi jälkeä pitkin) ja sähelsi koska jälkiä oli niin pirusti sillä alueella, kunnes löysi maalimiehen.

Kolmas oli kaaos, ajatuksena oli siis ihan suora pisto jonka päässä ukko, no koira lähti kyllä mutta pisti nenän maahan ja päätyi ekan ukon alueelle ja jäljesti niin pirusti ympäriinsä siellä eikä tullut kutsusta luokse, vaan ihan oli kuurot korvat. Huusin maalimiehen pois, koska en halunnut että koira tuollaisen käytöksen jälkeen saisi vielä palkan löytämällä ukon lopulta.

Jatkettiin sitten vastakkaiselle puolelle ja koira meni todella kauas, aika likeltä maalimiehen ohitse, jäljestellen. Paluumatkalla sitten sai hajun maalimiehestä.

Lopuksi otettiin vielä periaatteellinen ukko toiselle puolen, eli maalimies meni noin 20 metrin päähän toista kautta kiertäen, ja minun ja maalimiehen välistä meni etuvasemmalle parit jäljet.
Lähetin koiraa suoraan kohti maalimiestä, mutta kerta toisensa jälkeen koira tarttui jälkiin ja lähti etenemään niitä pitkin. Tällä kertaa kuulo toimi moitteettomasti, sillä koira tuli kyllä heti komennostani takaisin luokseni. 3-4 kertaa sama homma toistui. Sitten koira lähti eteenpäin eikä jumittunut jälkeen, mutta ei myöskään edennyt annettuun suuntaan, vaan lähti pistolle jäljen ja maalimiehen välistä.
Taas kutsuin luokse, ja uusi lähetys suoraan kohti maalimiestä. Nyt onnistui.

Olipahan aikamoista hinkkaamista. Kyllä tuo koira vaan niin paljon tykkää jäljestämisestä, että kun sitä saa luvan kanssa tehdä, niin hakutyöskentely kärsii heti suunnattomasti. No, ehkä tässä kevään mittaan tilanne tasaantuu.