Ennen hakutreenejä käytiin Ojangossa tekemässä tottista ja kettistä.

Tottiksessa otettiin jättävät liikkeet kertaalleen ja ne meni oikein kerrasta. Noudossa esineellä elvistely teki paluun! Voi perse. Ollaan tehty noutoa nyt aamuin illoin keittiössä ruokapalkalla, ja se onkin vienyt taaksepäin hommaa. Ihme juttu. :-/

Ryömi ei, ei tosiaankaan, juuri nyt ei edes treeneissä. Mutta ei sitä voi tuolla selän tilanteella vaatiakaan. Paikallamakuu sujui ok toisen koirakon harjoitellessa noutoa vieressä.

Ketteryys meni ok, pöydät on vaan tällä kentällä liian lähellä toisiaan.

Metsässä otettiin Mikolle vain jälki, ei hakua lainkaan. Ajattelin että olisikin hyvä mennä vähän rauhallisemmin nyt. Siis ajattelin - mutta Satupa oli tehnyt sellaisen mutkikkaan jäljen sellaiseen ryteikköön, että oksat pois... kirjaimellisesti. Taskuista sai taas tyhjentää neulasia jälkeenpäin.
Miklos nosti jäljen ihan hyvin, mutta kun jälki aika pian alun jälkeen kaarsi jäkäläiselle kalliolle, tässä kohtaa oli vaikeuksia. Muuten meni aika jetsulleen jäljen päällä, jos ajautui pois niin korjasi nopeasti takaisin. Pari kertaa tuli vähän hukka mutta itse löysi ja jatkoi nopeasti jäljestämistä. Vauhtia oli aivan kauheasti ja tuntui vain kiihtyvän loppua kohti, kiskoi minua läpi pusikoitten ja ryteikköjen niin, että melkein ;-) ei ollut enää kivaa.

Hyvin meni jälki siis, koira eteni varmasti ja tarkasti verrattuna aiempiin hutilointeihin. Esineistä taisi mennä yhdestä yli? Vai olikohan niin, että kaikki nousi?