Edustimme tänään pari tuntia Helsingin messukeskuksessa voittaja 2011 -näyttelyssä hyötykoiraständillä. Samalla reissulla tuli nähtyä paljon tuttuja, shoppailtua namivarastot täyteen ja istuttua kehän laidalla.

Menin näyttelypaikalle aamulla tuntia ennen kuin tehtävä hyötykoiraständillä alkoi jotta ehtisin rauhassa, ennen ruuhkaa, tutkia myyntikojut. Tämä oli Mikolle tosi mieleistä puuhaa, ja se nuuskutti ständien matot ja kojut todella tarkkaan ja antaumuksella läpi. Useampi myyjä myös heltyi tarjoilemaan sille maistiaisia, ja sekös Mikkoa ilahdutti! Ei olisi kyllä tarvinnut aamuruokaa antaa sille lainkaan.

Jossain vaiheessa ständille pöllähti myös kuvausryhmä, joka teki haastattelut pelastuskoiratoiminnasta suomeksi ja englanniksi. Mikko edusti välillä selällään matolla kellotellen.

PON-kehän aikana Mikko odotteli häkissä kehän laidalla ja kehän jälkeen kahvittelimme tuokion Mikon tehdessä paikallamakuuta kahvipisteen aidan vieressä. Pois lähtiessämme kävin vielä ulkona pissattamassa koiraa kaverin kanssa, ja kun tulimme sisään, ei minulla ollut mitään numerolappuja ja koiran papereita tai omaa lippua mukana. Jouduin jättämään Mikon ovelle odottamaan siksi aikaa, että hakisin tarvittavat lipukkeet ja paperit kehän laidalta. Laitoin Mikon paikallamakuuseen sisäänkäynnin laidalle ja lähdin hakemaan tavaroita kehän laidalta - tarkoitus oli muutenkin lähteä pois, joten heitin repun selkään ja otin ostoskassit mukaan ja lähdin takaisin oville. Siellä Mikko makasi kiltisti paikoillaan, eivätkä olleet enää kiinnostuneita katsomaan meidän papereita kun lähdimme kerran pois. :-D