Hurja myrsky! Yölläen saanut nukuttua yläkerrassa, kun kattopellit paukkui. Siirryin alas nukkumaan, mutta eipä sekään auttanut. Pauke kuului sinnekin ja lisäksi tuuli humisi ja ujelsi puissa ja talon rakenteissa niin kovaäänsiesti vähän väliä, ettei uni juuri silmään tullut koko yönä. Voisin vaikka vannoa, että välillä myös salamoi ja jyrisikin.

Myrsky jatkui aamupäivän ajan. Mikko viettää yleensä aina aamupäivisin muutaman tunnin ulkona pihalla, ja sinne se halusi nytkin. Se asettui maate tarhan portinpieleen mutta normaaliin aikatauluun kuuluvista torkuista ei tullut mitään, kun tuuli puhalsi välillä niin, että kaikki sen karvat osoittivat suoraan ylös. Mikko oli ihan hämmentyneen näköinen!

Iltapäivällä uskaltauduimme sitten jaloittelemaan enemmän ja aurinkokin näyttäytyi. Lumesta ei tietoakaan, maisemat on synkät ja mustat. Joki tulvii, pellot ja nurmikot lilluu märkää mutaa ja kuravettä. Kyllä pikkupakkanen olis kiva!

P.S. Ihan pikaisen mieleisen joululahjan Mikko kyllä sai: nimittäin 23. päivän puolenyön aikaan satoi lunta, kun laskin Mikon ulos. Aamulla maa toki oli jo taas musta ja märkä.