Varmoja kevään merkkejä on lintujen laulu, auringonpaiste, maan sulakohdista pilkistävät krookukset ja tulppaaninalut ja.... koiranpennut.



Tällaisia söpöläisiä tuhisee pentulaatikossa, ja Mikkoa on kuin niitä ei olisikaan. Ja varmaan toivookin, että niitä ei olisi.

Mielen piristykseksi ollaan käyty käyskentelemässä metsässä aamuin illoin nyt parina päivänä. "Metsälenkille" eli polkua pitkin suoraan metsään ei Mikon kanssa voi mennä, koska silloin se spurttaa sellaista vauhtia menemään, että on varmasti kipeä selästään jälkeenpäin. Mutta kun kulkee hissukseen metsän reunaa pitkin ja siitä vaivihkaa hivuttautuu kokonaan metsään, niin koirat jolkottelevat rauhallisemmin siellä täällä. Pieniä metsälenkkejä ollaan onnistuttu tällä taktiikalla tekemään ilman merkittäviä takaiskuja Mikon voinnissa. 

Diesel on ollut mukana ulkoilemassa ja on kyllä aina vaan niin innoissaan Mikon seurasta, että sitä on vaikea ymmärtää. Miten voikin kierrokset nousta niin paljon Mikon seurasta? Diesel osaa kyllä olla kaikin tavoin ärsyttävä ja rasittava: se juoksee ympäri Mikkoa ja haukkuu, minne Mikko meneekin Diisukin menee, mielellään ihan läheltä täysiä ohi pyyhkäisten että kaikki varmasti huomaa että sekin tulee; ja se sukeltaa pää edellä kieriskelemään missä vain ja milloin vain, yleensä juuri Mikon edessä.
 
Mutta nyt minä olen tainnut kuitenkin mennä Mikon ohi suosiossa - kun kutsun, niin Diesel tulee vaikka Mikko jäisi jotain nuuskuttamaan. Näin ei ollut pariin vuoteen sen jälkeen kun Diesel meille muutti. Yhteisulkoiluilla Diisulla on varmuuden vuoksi kuonokoppa päässä. Jos se jyrää Mikon päälle tai Mikolta menee muuten jostain syystä hermo siihen niin, että tulee tappelu, en halua ottaa sitä riskiä, että Diesel fyysisesti vahvempana riepottaisi Mikkoa oikein kunnolla - Mikon rikkinäinen selkä ei siitä varmaan enää toipuisi. Kun Dieselillä on kuonokoppa päässä, riskinä on lähinnä se, että se itse tulee rei'itetyksi ja siitähän me kyllä selvitään. Tämän perään täytyy kyllä todeta, että eivät nuo ole tapelleet eivätkä olleet lähelläkään tappelua ainakaan vuoteen - mutta en silti halua ottaa sitä riskiä, että Mikon kävisi todella pahasti, kun sen voin näin helposti estääkin. 











Hyvää Pääsiäistä kaikille!