Olimme Palveluskoiraliiton tottisseminaarissa Kouvolassa kuuntelemassa Jan Vartiaisen oppeja. Janin luonahan olemme käyneet oppia hakemassa aiemminkin, mutta oli hyvä mennä kertaamaan ja kuuntelemaan lisää viisauksia. Paikalla oli joitakin esimerkkikoiria, joilla näytettiin käytännössä miten seuraamista voi opettaa ja koiran paikkaa sivulla parantaa.

Kun kysyttiin, haluaako joku muu vielä ottaa koiransa, niin minullahan oli Miklos mukana autossa. Olin ajatellut, että josko Jan olisi katsonut Mikkoa vähän seminaarin jälkeen, mutta parempihan se oli minulle tulla siihen kaiken kansan töllötettäväksi. Ja kyllä ne taisi töllöttääkin, kun perinteisten pk-koirien jälkeen maneesiin touhotti karvatupsu.

HIRVEÄ hökellys ja into Miklosilla oli tehdä, vähän turhan paljon pyöri pää tosin. Koskaan ennen Miklos ei ole ollut maneesissa mutta mielestäni se ei saanut olla peruste sille että koira ei keskity tai toimi, vaan sitten pitää vaatia että se tekee mitä on opetettu, näinhän minulle on nyt opetettu. ;-)

Saimme hyviä vinkkejä taas ja minä kuulemma porhalsin aivan liian lujaa. Mitenhän sitä muistaisi hiljentää vauhtia? Oletan, että kokeissakin kävelen sitten niin lujaa - onpahan nopeammin ohitse! (tai jotain)

Minulla on kuulemma niin pieni koira, että en voi kävellä niin lujaa. Pah! Pienikö vielä! Näkisivätpä vaan Mopin!

Kun Miklos tähyilee seuratessa muuallepäin, sain hyväksi vinkiksi kääntyä silloin toiseen suutaan, ja antaa sitten pakotteen, jolloin koiran virhe on tarpeeksi iso jotta se tulee selväksi myös koiralle. Tämän kun muistaisi!

Valokuvista näen että yleisöllä oli hymyt kasvoilla kun katselivat Mikon menoa, ja ennen poistumistamme maneesista kysyttiin vielä että minkähän rotuinen tämä koira on. Niin sitä tuotiin taas PONia maailmankartalle pk-piireissä. ;-D

tottismik1.jpg

tottismik2.jpg

tottismik3.jpg

tottismik4.jpg

Illalla oltiin vielä oman treeniryhmän kanssa Viilarissa ottamassa tottista ja kettistä. Aluksi ammuskeltiin tekemisen lomassa. Myöhemmin otettiin vähän henkilöryhmää ja eteenmenoa. Kettiksessä otettiin vain tikkaat, keinu ja pöytiä. Tikkaille Miklos karkasi vaikka piti mennä seuraamalla ohitse, nappasin niskapersotteella sen alas ja johan totteli ja seurasi kiltisti sen jälkeen.