Kävimme Janin luona Heinolassa hakemassa lisää vinkkejä ja uutta pontta tottikseen.

Jan päätyi testaamaan onko Miklos oikeasti skarppina seuraamisessa vaiko ei. Ei oikein ollut, vaikka saattaa näyttää siltä. Janin mielestä Miklosissa on vielä paljon enemmän potkua, eli virtaa pitää saada koiralle lisää, sitten tarkkuutta ja sitten painetta suoriutua. Ja minulle auktoriteettia.

Oli oikeastaan aikalailla hienosäätöä. Otettiin pelkästään seuraamista, ja annettiin palautetta pienestäkin poikkeamasta toivotusta. Välillä erilaisin häiriöin yritettiin ajaa koiraa tekemään virhettä, jolloin minä aiheuttaisin sen että koiran pieni virhe olisi niin iso että sitä voisi siitä oikaista.

Minun pakotteet on kyllä olemattomia ja täysin tehottomia näköjään, koira ei niihin kiinnitä mitään huomiota. Kyllä kädestä pitäen sai taas näyttää että mitä pitäisi tehdä ja milloin. Lopulta tehtiin niin, että minä seurautin Mikkoa, Jan kulki ihan takanamme ja antoi tarvittavat pakotteet.

Käytännössä tehtiin paljon seuraamisesta yhtäkkiä peruuttamista. Jos koira ei ollut heti mukana, seurasi pakote, jos taas koira yritti heti seurata mukana, sai se kovasti kannustusta.

Palkkasin Mikkoa oikeastaan vain pötköä riepottamalla, siitähän se tykkää tosi paljon.