Joulun kunniaksi myös Mikko pääsi mukaan hälytysryhmän treeneihin, ja sai vielä kerran tehdä töitä yhtenä ryhmän koirista. Ensimmäinen kohde oli navetan yliset, aitta ja niitten ympäristö lietesäiliöineen, eikä ollut mitään tietoa, oliko siellä maalimiehiä vai ei, vai olisiko peräti monta - mutta toisia hälytysryhmämme joulutonttuja siis etsimme ja muuta jouluista rompetta mitä voisi löytyä. Navettaan ei saatu mennä sisään hygieniasyistä ja muutnekin alueella piti pitää koirat kytkettyinä. Ainakin hevosia, lehmiä ja kissoja oli tällä maatilalla.

Lähtiessämme kohti navettaa, ehdin juuri antaa etsintäkäskyn kun Mikko aitan ohi mentäessä otti saman tien hajun aitasta. Pienen pieni ovi oli avattavissa ja sen sisäpuolelta löytyi tonttulakki. Aitta oli aivan täynnä tavaraa, mutta siellä oli myös yläkerta jonne meni todella jyrkät ja kapeat tikasmalliset portaat. Huhuilin ovella josko tonttu vastaisi koska en halunnut Mikon kiipeilevän ja satuttavan selkäänsä roinassa, mutta kun ei vastannut ja silmämääräisesti katsottuna alakerta oli tyhjä ihmisistä, niin Mikko sai kiivetä portaat ylös. Sieltä löytyikin Sonja-tonttu herkkupussin kanssa!

Tehtävänantona oli vaihtaa koiraa aina löydön jälkeen, joten Mikko sai mennä autoon jatkamaan herkuttelua DentaStixillä.

Myöhemmin Mikkoa tarvittiin uudestaan, ja nyt kohteena oli navetan yliset. Alhaalta navetasta ja varmaan myös lietesäiliöistä tuli hyvin voimakas häiriöhaju navetan ylisille. Ulkona satoi ja maassa lillui kaikkialla mutakakkaliejua. Mikko oli jo miltei selkää myöten märkä ja liejuinen, kun se meni sisälle navetan ylisille jossa oli paljon kuivaa heinää. Vähän kuin tervaa ja höyheniä. :-D

Mikko otti heti oviaukosta maalimiehen hajun ja alkoi työstää sitä. Melko nopeasti se paikansi mistä haju tulee ja yritti tunkeutua ja kiivetä maalimiehen luo. Onneksi löysin kiertotien jonka neuvoin sille. Tälläkin maalimiehellä oli herkkupussi mukanaan, mikäs sen parempaa! Sitten jatkoimme navetan ylisten etsintää ja Mikko alkoi hetken päästä ilmaista voimakkaasti valtavaa heinäpaali(rulla)kasaa. Sinnikkäästi se halusi yhdestä kohtaa ylöspäin. Kiipesin itse mutta en nähnyt mitään, mutta Mikko sanoi, että siihen tulee hyvin hajua ja olihan sitä toki uskottava. Kiipeilin lisää ja etsin ja lopulta löysin maalimiehen aivan heinäpaalirullien keskeltä lattiatasossa. Valjaista vetämällä autoin Mikon kiipeämään yhden rullan päälle ja vastakkaiselta puolen alas maalimiehen luokse. Ja taas maistui herkut! Kyllä oli onnellinen koira! Kiitos kaverit!

Kotipihalla takakonttia avatessa pelmahti vastaan aikamoinen navetan ja lannan lemahdus! Vein ensin sisälle Diisun jolta tarvitsi pestä vain jalat ja vatsanalus. Kävi ilmi, että koiranpesupisteen suihkun asennuksessa on tapahtunut erhe ja siitä tulee vain kylmää vettä. (Jep. Diisu sai kylmää kyytiä!)
Mikko oli tarkoitus pistää kokonaan perinteiseen joulukylpyyn (se kerran vuodessa shampoopesu) ja sitä en kyllä raaskisi kylmällä vedellä pestä - eikä omat kädetkään sitä kestäisi. Niinpä käärin Mikon ulko-ovella isoon pyyhkeeseen ja kannoin yläkerran hienoon kylpyammeeseen ja pesin siinä... sen jälkeen saikin pestä ammeen!


Aitan yläkerrassa


Navetan ylisillä


Heinäpaalien keskellä


Liejua ja kuraa


Jep, kotona odottaa kylpy


Niin komea ja uljas

P.S. Kyllä, viemäri meni tukkoon. Lähinnä heinänkorsista.